Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
po prvi put od samostalnosti

Hajduk bijesan: "Zahtjevamo hitan sastanak! Ovo je teatar apsurda"

Stigla je očekivana reakcija iz Hajduka nakon što je HNS-ova komisija za žalbe pomilovala Soudanija i dopustila mu da zaigra protiv Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić Bekić kaznio je Hilala Soudanija jednom utakmicom neigranja zbog udaranja igrača Lokomotive, HNS-ova komisija za žalbe je dan prije utakmice prihvatila Dinamovu žalbu i Soudani će istrčati na Maksimir u najvećem hrvatskom derbiju protiv Hajduka.

Predsjednik splitskog kluba Ivan Kos odmah je reagirao i putem priopćenja za javnost pozvao klubove HNL-a na hitan sastanak i riješavanje ovog slučaja.

"Nakon današnje, nažalost, očekivane odluke Komisije za žalbu u "slučaju Soudani", HNK Hajduk je poslao dopis HNS-u i svim klubovima Prve HNL sa zahtjevom za hitnim sastanku na kojem će se konačno raspraviti ovo neodrživo stanje u hrvatskom nogometu. Imamo spremne zahtjeve od kojih nećemo odustati, dok se ovaj teatar apsurda ne prekine. Apeliram i na ostale klubove da se priključe ovoj inicijativi jer ovo nije prvi put da su naknadna pamet, upitne odluke i maćehinski odnos naštetili hrvatskom nogometu", izjavio je ovog petka Predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos.

"Od hrvatske samostalnosti Komisija za žalbe nije se sastala ovako brzo te je očito da se u "slučaju Soudani" napravio još jedan opasan presedan u nizu koji potvrđuje ružnu sliku o općem stanju u hrvatskom nogometu. Podsjećamo kako je navedeni igrač Dinama naknadno bio kažnjen od strane disciplinskog suca Prve HNL Saše Pavličića Bekića nakon što ga je sudac utakmice Dinamo – Lokomotiva Tihomir Pejin propustio kazniti isključenjem zbog udaranja protivničkog igrača. Poništavanjem i te naknadne odluke ispisalo se još jedno poglavlje u nizu štetnih odluka po hrvatski nogomet", stoji na službenoj stranici HNK Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider