Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlazi i ozil

Sanchez razorio svlačionicu: Sezona izgubljena, ljeto će biti ključno

Na površinu je izašla istina oko ostavljanja Alexisa Sancheza na klupi u derbiju protiv Liverpoola

Nakon subotnjeg 1:3 poraza kod Liverpoola sezona Arsenala otišla je nepovratnim putem prema dolje. Topnici su ispali iz utrke za naslov prvaka Engleske, na milimetar su do ispadanja iz Lige prvaka (1:5 protiv Bayerna), a jedina šansa za trofej je u FA Cupu gdje su sudionici četvrtfinala. I da osvoje najstarije klupsko natjecanje, sezona londonske momčadi i dalje će biti za zaborav.

Alexis Sanchez razorio svlačionicu

Vrhunac krize Arsenal je dosegnuo prošloga tjedna uoči utakmice protiv Liverpoola. Najbolji igrač Topnika Alexis Sanchez "zaratio" je sa suigračima i trenerom Arseneom Wengerom. Čileanac je demonstrativno napustio jedan trening, a sukob sa suigračima i trenerom eskalirao je u svlačionici. Navodno je došlo i do fizičkog obračuna Sancheza i jednog od igrača...

Cijela ta situacija natjerala je Wengera da ostavi svojeg najboljeg igrača na klupi na gostovanju kod Liverpoola. Redsi su izostanak Sancheza iskoristili da razbiju Topnike u prvom poluvremenu i imaju vodstvo 2:0. Wenger je u nastavku uveo Sancheza, a Čileanac je za manje od 12 minuta asistirao Welbecku za smanjenje vodstva. Čileanac je podigao igru Topnika svojim ulaskom, ali još jednom nije mogao donijeti pobjedu u derbiju. Arsenal je ove sezone pobijedio u samo jednoj utakmici igrajući protiv Top 6 momčadi.

Nakon svega što se događalo prošlog tjedna, britanski mediji ovog su se ponedjeljka raspisali o odlasku Sancheza u idućem prijelaznom roku. Ugovor Čileanca vrijedi do ljeta 2018. godine, pa ako želi imalo zaraditi na njemu, Arsenal mora reagirati na ljeto. Glavni kandidati za njegovo dovođenje su Juventus i PSG, s time da je pariški sastav u prednosti zbog količine novca koji može ponuditi. Pojavila se informacija da je PSG spreman dati 350 tisuća eura tjedne plaće Sanchezu da stavi potpis na ugovor.

Odlazi i Özil?

Čileancu je tek 28, u najboljim je igračkim godinama i vjerojatno mu je dojadilo da već tri sezone Arsenal u novu kampanju kreće s visokim ambicijama i redovito završava kao četvrti u prvenstvu, dok se od Europe oprašta već u ožujku. PSG i Juventus su definitivno dva kluba koja mogu garantirati ravnopravnu borbu za titulu domaćeg prvaka, ali i napad na europski tron.

Osim Sancheza, Arsenal bi nadolazećeg ljeta mogao izgubiti i drugog skupo plaćenog igrača - Mesuta Özila. Njemački reprezentativac izgubio je naklonost navijača, a i Wenger već polako gubi strpljenje s toplo-hladnim nastupima skupo plaćene zvijezde.

Dovođenje Özila predstavlja određeni rizik, pa su kandidati za njegovu kupnju zasada suzdržani. Spominjao se povratak u Real, pa čak i prelazak u redove Barcelone.

Presudno ljeto za Arsenal

Bilo kako bilo, pred Arsenalom je veliko ljeto! Prvo što mora riješiti je pitanje trener. Ostaje li ili odlazi Arsene Wenger?

Kada to riješi, slijedi buran prijelazni rok. Ukoliko proda Sancheza i Özila, Arsenal mora dovesti njihove zamjene. No ako ih proda, pitanje je koja bi velika zvijezda uopće došla u klub u kojem je najbolji igrač Theo Walcott, Aaron Ramsey ili Olivier Giroud... Spominju se brojna imena kada su dolasci u pitanju, nekoliko zaista sjajnih igrača, međutim sve je to zasada vrlo "mutna voda".

Ljeto će, čini se, biti prekretnica. Arsenal će se ili vratiti u sami vrh engleskog nogometa s kvalitetnim, ali pametno biranim pojačanjima, ili će gubitkom legendarnog trenera, dvojicom najboljih igrača i lošim prijelaznim rokom pasti u ligašku osrednjost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider