FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
tužan kraj picketta

UFC Fight Night u Londonu opravdao očekivanja: Tri brutalna nokauta!

Jimi Manuwa i Gunnar Nelson opravdali su status favorita i u glavnim borbama večeri slavili su protiv Coreyja Andersona i Alana Joubana.

UFC Fight Night 107 u Londonu opravdao je svoja očekivanja i ponudio ljubiteljima MMA četiri spektakularne borbe s glavnog programa večeri (main carda). Gledatelji u londonskoj O2 Areni vidjeli su tri brutalna nokauta i jednu sjajnu, atraktivnu borbu koja je završila podijeljenom sudačkom odlukom.

U glavnoj borbi večeri Britanac Jimi Manuwa (37) nokautirao je 10 godina mlađeg Coreyja Andersona nakon malo više od tri minute borbe u prvoj rundi. Amerikanac je bježao od Manuwe, a ovaj ga je u tome spriječio i lijevim krošeom poslao na spavanje. Bio je to prvi pravi udarac u meču koji je ujedno označio i njegov kraj.

Impresivnu predstavu odradio je Islanđanin Gunnar Nelson, koji je gušenjem u 2. rundi slavio protiv Amerikanca Alana Joubana. Nelson, koji je član irskog tima SGB u kojem radi i s Conorom McGregorom i ponajboljim trenerom današnjice Johnom Kavanaghom, je desnim direktom pogodio Amerikanca u glavu, a kada je ovaj pao omotao se oko njega i dokrajčio ga gušenjem.

Nelson je pokazao i dokazao da je jedan od najboljih velteraša današnjice i da bi uskoro mogao konkurirati za UFC pojas koji je ne tako davno u Las Vegasu osvojio Tyron Woodley.

U najemotivnijoj borbi večeri Marlon Vera brutalno je nokautirao 38-godišnjeg Brada Picketta, koji se tom borbom oprostio od profesionalnog bavljenja ovim sportom. Ekvadorac Vera je u trećoj rundi dočekao nespremnog i umornog Picketta, te ga lijevim high-kickom poslao na pod i jednim udarcem šakom dokrajčio.

Pickett je bio neutješan nakon poraza kojim je zaključio svoju veliku karijeru, u kojoj će najupečatljivija ostati pobjeda nad Demetriousom Johnsonom, današnjim brojem 1 pound for pound borcem.

U glavnom programu večeri prvi u oktagon izašli su Britanac Arnold Allen i Finac Makwan Amirkhani. Bio je to dvoboj neiskusnih, ali i neporaženih boraca u UFC-u, a u konačnici je slavio domaći predstavnik Arnold Allen. Slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon što se odupro svim pokušajima hrvačkih zahvata finskog borca. Allen je pokazao bolju fizičku spremnost, te je u završnici svake tri runde bio evidentno bolji i zasluženo uzeo pobjedu, svoju treću u UFC-u iz isto toliko borbi!

UFC Fight Night 107, glavni program

Jimi Manuwa - Corey Anderson (poluteška) - nokaut 1. runda

Gunnar Nelson - Alan Jouban (velter) - submission, 2. runda

Brad Pickett - Marlon Vera (catch weight) - nokaut, 3. runda

Arnold Allen - Makwan Amirkhani (perolaka) - jednoglasna sudačka odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider