FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sjajni Rua, belfort nokautiran

Kakva luda UFC večer: Leteće koljeno i brutalni nokauti!

UFC se vratio u Brazil gdje smo u glavnoj borbi vidjeli poraz domaće legende.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon UFC 209 spektakla u Las Vegasu, kojeg je prošlog vikenda uživo prenosio GOL.hr, UFC karavna otišla je još jednom u Brazil. UFC Fight Night 106 ugostila je Fortaleza gdje su gledatelji mogli vidjeti neke odlične borbe.

Ono što je najvažnije s ove večeri je poraz legendarnog Vitora Belforta, borca koji je nosio glavnu borbu večeri s Kelvinom Gastelumom. Amerikanac je slavio tehničkim nokautom u prvoj rundi nakon sjajne serije krošea i direkta koji su 39-godišnjeg Brazilca poslali na pod.

Gastelum je ovaj put u srednjoj kategoriji nastavio sa odličnim predstavama u UFC-u gdje bilježi tri pobjede u nizu. Za ovu posljednju dobio je i bonus za predstavu večeri. S druge strane, Belfort koji se u UFC-u bori još od devedesetih godina mogao bi uskoro dobiti otpusno pismo čelnika organizacije zbog trećeg poraza u nizu.

Prije godinu i pol pred svojim je navijačima u Sao Paulu pobijedio Dana Hendersona, ali od tada ne zna za pobjedu. Brazilci imaju čast svako malo ugostiti neki UFC event, ali često se događa da se njihov ljubimac nađe u nokautu u glavnoj borbi. Sjetimo se samo kako ih je Stipe Miočić šokirao uzevši pojasa Fabriciju Werdumu.

Neuništivi Shogun

No u Fortalezi je zato slavio neuništivi samuraj iz mitskog doba Pridea Maurico ''Shogun'' Rua. On se jednostavno ne predaje, a kada vidite kako je u trećoj rundi sjajnom serijom razbio Giana Villantea shvatit ćete zašto ga želimo gledati još godinama.

35-godišnji Shogun je upisao treću pobjedu nizu i opet se gura u top 5 izazivača za pojas poluteške kategorije kojeg je osvojio pa izgubio prije sedam godina.

Svakako treba spomenuti i sjajni završetak borbe Edsona Barboze i Beneila Dariusha u lakoj kategoriji. Brazilac je upisao treću pobjedu u nizu i to na kakav način. Letećim koljenom pogodio je Dariusha u drugoj rundi i poslao na obavezno spavanje.

Sjajnog nokautera Barbozu inače znate po onom čudesnom kružnom udarcu kada je prije nekoliko godina nokautirao Anthonya Pettisa.

UFC Fight Night 106 najbolja je najava za sljedeću subotu kada event 107 (Manuwa vs. Anderson) stiže u Europu, točnije London.

UFC Fight Night 106, glavni program:

Kelvin Gastelum pobijedio Vitora Belfora - tehnički nokaut
Shogun Rua pobijedio Giana Villantea - tehnički nokaut
Edson Barboza pobijedio Beneila Dariusha - nokaut
Ray Borg pobijedio Jussiera Formiga - jednoglasna odluka
Bethe Correia pobijedio Mariona Reneaua - neriješeno
Alex Oliveira pobijedio Tima Meansa - gušenje

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider