FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ispalili 211 udaraca u meču!

U super uzbudljivoj borbi dvojice gladijatora Whittaker osvojio naslov UFC prvaka!

Spektakularni UFC 213 u Las Vegasu je iza nas! Imamo novog privremenog prvaka u srednjoj kategoriji, te novog/starog prvog izazivača Stipe Miočića za pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji.

Robert Whittaker osvojio je pojas privremenog UFC prvaka u srednjoj kategoriji, nakon što je na UFC 213 eventu u Las Vegasu slavio jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Yoela Romera. Bila je to sjajna i atraktivna borba, u kojoj je Whittaker bio konkretniji u svim rundama, pogotovo na samom kraju kada je Kubanac ostao bez snage. Koliko je borba bila dobra govori podatak da su borci kombinirano ispalili 211 udaraca.

Za naslov apsolutnog prvaka u srednjoj kategoriji Whittaker će se boriti protiv Michaela Bispinga, koji je trenutno izvan stroja zbog ozljede. Britanac je nakon meča ušao u oktogon i u svom stilu izvrijeđao Whittakera, nakon što mu je čestitao, te bacio pojas privremenog prvaka na tlo.

Australac je zasluženo stigao do prilike da postane apsolutni prvak srednje kategorije, jer mu je ovo već osma uzastopna pobjeda u UFC-u. Posljednji poraz upisao je još u veljači 2014. godine od Stephena Thompsona, a od tada je upisao nekoliko velikih pobjeda.

Serija Romera stala je na sedam pobjeda, a ovo mu je bio prvi poraz nakon rujna 2011. godine. Joe Rogan ga je nakon poraza upitao je li ovo možda njegov kraj s obzirom da mu je 40 godina, na što je ovaj odgovorio kao iz stopa:

"Nikada! Nikada neću odustati od borbe za pojas UFC prvaka"!

Overeem slavio protiv Werduma nakon katastrofalne pogreške

Alistair Overeem slavio je protiv Fabricija Werduma, nakon što Brazilac nije iskoristio veliku priliku u trećoj rundi da završi uzdrmanog Nizozemca. Umjesto da ga dovrši u stojci, Brazilac je bacio Overeema na tlo i omogućio mu da se obrani.

Werdum je udarcem spustio Nizozemca u nokdaun sredinom treće runde i krenuo na njega. Kada se Overeem podigao i dalje je bio uzdrman, no umjesto da ga dokrajči udarcima, Werdum ga je podigao u zrak i oborio na tlo.

Overeem se nekako uspio obraniti od udaraca na tlu, što mu je sigurno bilo lakše od borbe na nogama, jer je doslovno teturao. Werdum nije uspio "ground and pound" udarcima probiti gard nizozemskog borca, te je upisao drugi poraz u trećem međusobnom dvoboju.

Krvava borba za pamćenje Pettisa i Millera

U drugoj borbi glavnog programa Anthony Pettis i Jim Miller odradili su sjajnu borbu s pregršt udaraca i atraktivnih poteza. Miller je preživio pakao koji mu je priredio Pettis, bivši UFC prvak u lakoj kategoriji, no debelo je bio poražen u brojanju bodova.

Najatraktivniji dio borbe bila je druga runda u kojoj je Pettis jednim udarcem nogom razbio arkadu Milleru, zbog čega je parter oktogona izgledao kao da se na njemu odvija masakr, a ne sportska borba.

Nakon poraza od Tonyja Fergusona u prosincu prošle godine, Pettis se vratio na pobjednički put, dok je Miller upisao drugi uzastopni poraz.

Malo su razočarali Curtis Blaydes i Daniela Omielanczuka, dvojica teškaša koji su odradili sve tri runde, bez prave borbe. Očekivao se nokaut, pogotovo od Blaydesa koji je svih šest svojih borbi završavao nokautom, no u konačnici su oba borca bila preoprezna, pa su borci ispračeni zvižducima.

Amanda Nunes upropastila glavnu borbu večeri

U glavnoj borbi večeri trebali smo gledati revanš između UFC prvakinje u bantam kategoriji Amande Nunes i Valentine Ševčenko. Brazilka je slavila protiv Kirgistanke ruskog porijekla prošle godine, prije nego što je osvojila naslov te ga obranila u velikim pobjedama protiv najvećih američkih ženskih MMA zvijezda Mieshe Tate i Ronde Rousey.

No samo nekoliko sati uoči UFC 213 pojavila se informacija kako je prvakinja Amanda Nunes završila u bolnici. Ona na vaganju nije izgledala baš najbolje, vjerojatno zbog mukotrpnog procesa skidanja kilograma uoči pokušaja prolaska vage.

Uskoro je stigla vijest kako se prvakinja povlači iz borbe koja je tako otpala s fight carda. Doduše, predsjednik UFC-a Dana White rekao je da su doktori dozvolili Amandi Nunes da se bori, ali da mu je ona poručila kako se ne osjeća spremnom.

"Ne mogu nikoga natjerati da se bori", rekao je novinarima Dana White.

Umjesto Nunes i Ševčenko u glavni program upali su Rob Font i Douglas Silva de Andrade (bantam). Oni su otvorili glavni program UFC-a 213, a slavio je Amerikanac Font, gušenjem u 2. rundi.

Najbolje trenutke s UFC 213 spektakla pogledajte večeras na Novoj TV nakon 23 sata.

UFC 213, glavni program:

Amanda Nunes - Valentina Ševčenko - otkazano

Robert Whittaker pobijedio Yoela Romera - jednoglasna sudačka odluka

Alistair Overeem pobijedio Fabricia Werduma - većinska sudačka odluka

Curtis Blaydes pobijedio Daniela Omielanczuka - jednoglasna odluka

Anthony Pettis pobijedio Jima Millera - jednoglasna odluka

Rob Font pobijedio Douglasa Silva de Andradea - gušenje, 2. runda

Uvodni program:

Oleksej Olejnik pobijedio Travis Browne - submission, 2. runda
Chad Laprise pobijedio Brian Camozzi - tehnički nokaut, 3. runda
Belal Muhammad pobijedio Jordan Mein - jednoglasna odluka
Thiago Santos pobijedio Gerald Meerschaert - tehnički nokaut, 2. runda
Cody Stamman pobijedio Terrion Ware - jednoglasna odluka
Trevin Giles pobijedio James Bochnovic - nokaut, 2. runda

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider