Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Cro Cop o svemu!

EKSKLUZIVNO Mirko Cro Cop Filipović bez dlake na jeziku žestoko odgovorio kritičarima!

Najbolji hrvatski MMA borac svih vremena, Mirko Cro Cop Filipović na chatu GOL.hr otvorio je dušu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Popularni Cro Cop u ekskluzivnom je chatu na GOL.hr progovrio o svojim planovima za mirovinu, novoj borbi u UFC-u te navodnom razlazu s dosadašnjim menadžerom Lučićem.

>> Mirko EKSKLUZIVNO na chatu GOL.hr-a otkrio ime sljedećeg protivnika!

"Nema ništa posebno novog, treniram i nema značajnih novosti. Nije kraj, ne definitivno", odmah na početku kazao nam je iskusni Mirko Filipović te dodao kako se ne čuje s predsjednikom UFC organizacije Danom Whiteom koji je nakon njegovog poraza od  Brendana Schauba izjavio kako nije sigurno da će Cro Cop nastaviti karijeru. Kasnije se ipak ispravio te rekao kako će poštovati ugovor po kojem Mirko ima garantiranu još jednu borbu.

>> Teške optužbe: 'Sve borbe Cro Copa u Japanu su bile namještene!'

"Nemam kontakt s Danom White, nikada nisam s njim pregovarao, dogovoren je idući nastup i to je to."

A idući nastup je krajem listopada.

"Mogu vam sada ekskluzivno potvrditi da ću posljednju borbu za UFC odraditi 29.10.2011. u Las Vegasu s Royjem Nelsonom.

>> Pogledajte borbe posljednjeg Mirkovog protivnika u UFC-u

Treniram i nema značajnih novosti. Nije kraj, ne definitivno

Zdravstveno stanje je ok?

"Vidjet ćemo u idućoj borbi, sretan sam što sam neke ozljede uspio sanirati, dobio sam nekoliko inekcija za koljeno, to je jedna neugodna procedura, izvade vam krv i vrate nazad u koljeno kroz neku centrifugu i tako potiču hrskavicu na obnavljanje. To koljeno mi je bilo uništeno, ali sam uspio sanirati. Strahovite bolove sam osjećao, a sada dva puta tjedno radim vježbe s fizioterapautom."

Najglasnije se priča o Chaelu Sonnenu, koji je nedavno uputio velike optužbe na račun našeg borca...

"Nikad nisam volio odgovarati na takve uvrede stara poslovica kaže ne raspravljaj se s budalom. Pitao sam neke čovjeke u Americi, o kome se radi. Rekli su mi da je lud i da je željan promocije. Ne ljutim se na njega, ali njemu se po faci vidi da je ograničen, očito je da je lud, ali ponavljam, ne ljutim se na njega. Kao da on razumije što priča," oštro je kazao Cro Cop te potom ispalio niz uvreda na račun temperametnog Sonnena.

"Van svake pameti je komentirati da su moje borbe namještene. Ali ako to ljude veseli, neka samo izvole, tko će kome ako neće svoj svome, ali ne obazirem se na takve prozivke. Pa, kome se ja moram pravdati, nekoj propaloj budali. Radi se o diplomiranom idiotu, ne običnom i neka laje što god hoće. Samo mi je žao što nema 20 kilograma više jer bi ga nalupao s takvim guštom. Ali ima oko 80 kg i do naše borbe ne može doći, ali možda naleti u Hrvatsku pa ga netko nalupa i ispraši mu guzicu," bez dlake na jeziku pričao Mirko, koji nam je otkrio i kako oproštaj još nije blizu.

Nema oproštaja, idemo dalje

"Ne znam, sve me je strah mogućeg kraja karijere, rekao sam da se više neću boriti, ali kad odmoriš i prespavaš shvatiš da je to tvoj život i da bez toga ne možeš funkcionirati. Ja to volim i uživam i mrzim dane prije meča, ali nema ljepšeg osjećaja ući u kavez i izaći van. Strah me je i donijeti tu odluku jer ću postati svjestan da je moje vrijeme prošlo. Nikad se ne možeš pogledati u ogledalo i reći da dolaze mlađi o tebe. Možda je i bolje tako." Iako ga već mnogi vide u mirovini, on ne može pobjeći od 'žara' koji tinja u njemu.

Radi se o diplomiranom idiotu, ne običnom i neka laje što god hoće. Samo mi je žao što nema 20 kilograma više jer bi ga nalupao s takvim guštom

- o Sonnenu
"U meni je vatra, ja volim ovaj posao, a postat ću svjestan da je kraj kada na treninzima više ne mogu dati sto posto. Na treninzima vrhunski radim, kao recimo jučer, možda i brže nego ikada. Moram priznati i da bi radije da mi se noga odsječe samo da pobijedim. Najodvratniji je osjećaj kada noć nakon poraza gledam u strop aviona i molim Boga da se sruši avion. Znam da zvuči luđački ali ja ne mogu pobjeći od toga," iskreno je priznao Cro Cop koji je EKSKLUZIVNO opovrgnuo i nagađanja o njegovom razlazu s menadžerom  Zvonimirom Lučićem?

"To su obična naklapanja, normalno komuniciramo i on je sam bio šokiran kad sam ga nazvao da čujem o čemu se radi. Ponavljam, ako to ljude raduje neka pišu što god hoće, ali nema istine u tome," pojasno je Mirko te otkrio očekuje li produljenje ugovora u UFC-u.

"Iskreno, svi smo mi tašti i ne bi molio nikoga da me vrate nazad. U tom slučaju, ja bi radije šutio i pustio da me strijeljaju. Ne pada mi na pamet da nakon svega molim nekoga nešto. Puno toga će ovisiti o rezultatu i ishodu moje posljednje borbe s Nelsonom, vidjet ćemo kakav će biti stav i razmišljanja čelnika UFC-a. Naravno, bit će važna i financijska ponuda, koja bi se mogla i 'srozati'. Ma ima puno stvari o kojima treba razmišljati. Iako je UFC najveća organizacija, alternativa uvijek postoji, mogu otići i u Japan ili ću jednostavno objesiti rukavice u klin. Ne znam jeste li znali, ali iduće godine će biti 20 godina od moje prve borbe, to je zbilja duga karijera."

A ako ne uspije dogovoriti nastavak suradnje u UFC-u, jedna od mogućnosti je prelazak u K-1.

"Imam neke pregovore, to je moja jedna velika želja, no vidjet ćemo kako će završiti ova zadnja borba u listopadu."

Mirko nam je kazao i svoja razmišljanja o apsolutnim vladarima boksačkog svijeta, braći Kličko.

"Nedostatak boraca iz SAD-a razlog je tome da su braća Kličko i dalje dominantni, iako iza sebe imaju već prilično godina. Zbilja ih cijenim i poštujem, no činjenica je da je njihov boks dosadan, onako robotski, ali im nitko ne može parirati. Jednostavno su osuđeni su na mečeve od 12 rundi jer nema onog boksa kakav su nam nudili Tyson i Holyfield. Vjerojatno zbog građe i stila ne mogu nam osigurati mečeve kakve smo prije geldali, no ponavljam, nisu oni krivi što nemaju prave konkurencije. Imaju puno iskustva, ali ne izgledaju atraktivno."

Lučić je sam bio šokiran kad sam ga nazvao da čujem o čemu se radi

- o razlazu s Lučićem
A što kaže na sljedeću borbu u polufinalu Strikeforceovog turnira između Overeema i Silve?

"Teško je prognozirati kada dva teškaša uđu u ring, mogući su preokreti. Zaista ne znam tko će pobijediti, malu prednost dao bi Silvi s obzirom da je u fantastičnoj formi. Mislim da je kompletniji borac od Overeema, teži je, ali s druge strane i Overeem opasni borac, pa je zbilja teško bilo šta komentirati."

Prognoza borbe Dos Santos i Velasquez za naslov u UFC-u?

"Također je nemoguće procijeniti, mislim da je Velasquez mrvicu kompletniji borac, bolji je hrvač, ali obojica su dobri na parteru. Junior će biti možda motiviraniji, no vidjet ćemo."

Fjodora koji je u mini krizi itekako razumije.

"On je velikan ovog sporta. Padovi u formi su normalni, ali u borilačkim sportovima je to puno drugačije. Svaki poraz je pod velikim povećalom jer možeš imati samo dvije borbe godišnje. Nije to kao tenis. Da se mogu boriti dva puta mjesečno tko bi se sjećao poraza," kazao je Cro Cop te se osvrnuo na sve češće slučajeve korištenja dopinga u slobodnim borbama.

"Koliko znam, provodi se doping kontrola na svim UFC priredbama, isključivo putem urina, ali nisam stručnjak i ne znam bi li bilo možda bolje da se kontrolira preko krvi. Također ne znam može li se dopingirati netko dva tjedna prije meča pa mu do tada iscuri supstanca. Ali mislim da je vrlo velika veličina boraca na nedopuštenim sredstvima, a najpopularniji su hormon rasta. On strahovito brzo osigurava oporavak i ne može se vidjeti na nijednoj doping kontroli. Ne znam detalje, nisam nikada vidio nekoga tko je uzimao doping, ali mogu sumnjati, tako i na Overeema koji zbilja tako sumnjivo izgleda, možda je prirodni fenomen koji ima mogućnost te prirodne rekuperacije. Ali mogu reći da gdje ima dima ima i vatre," istaknuo je 36-godišnji borac.

A koje je Mirkovo omiljeno jelo, što misli tko je njegov nasljednik, gdje mu je bilo najljepše boriti se i mnogo drugih zanimljivosti pogledajte u priloženim video isječcima...

* UVJETI KORIŠTENJA

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider