FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakl u susjedstvu

FFC u Ljubljani: Petje za povijest, Brestovac protiv Poturka

Nakon dvije godine pauze, Final Fight Championship se vraća u Ljubljanu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FFC je svoju posljednju od četiri priredbe održane u tom gradu odradio u travnju 2015. godini, kada su event predvodili Igor Pokrajac u MMA dijelu i Samo Petje u kick-boksu. FFC 29 će se održati 22. travnja u velikoj dvorani Tivoli, a za ovu posebnu prigodu je sastavljen vrlo kvalitetan popis s nekoliko intrigantnih dvoboja koji za ulog imaju pojas FFC prvaka.

Samo Petje za povijest

Priredbu predvodi jedan od najboljih europskih kick-boksača i najbolji slovenski borac - Ljubljančanin Samo Petje. Nakon nastupa u Ateni (FFC 28) gdje je osvetio najteži poraz u karijeri, FFC prvak je odlučio ljestvicu podići na za sada još neviđen nivo. U prvom takvom dvoboju u povijesti Final Fight Championshipa Samo Petje će pokušati ujediniti pojaseve u lakoj kategoriji (do 70) i velteru do (77 kilograma).

Slovenac će otići u diviziju više kako bi ukrstio rukavice s također FFC šampionom Eyevanom Danenbergom. Ukoliko uspije svladati Danenberga, Petje će postati prvi FFC prvak s dva pojasa u svom vlasništvu. No, sjajan nastup Danenberga u Ateni u kojem je nokautom obranio pojas protiv Ivana Bilića govori da ćemo u Tivoliju gledati pravi rat ova dva nokautera.

Brestovac protiv Poturka

“Co-main” event donosi obračun najboljeg hrvatskog i najboljeg bosanskohercegovačkog teškaša. Neprikosnoveni FFC prvak u teškoj kategoriji Mladen “The Scorpion Sting” Brestovac će pojas braniti protiv legendarnog Dževada “BH Machine” Poturka. Brestovac je već nekoliko godina jedan od najboljih svjetskih kick-boksača, a u 2016. je napao pojas najboljeg od najboljih - Ricca Verhoevena.

S druge strane ringa u Tivoliju će stajati K-1 WGP polufinalist i čovjek koji je pobjeđivao Daniela Ghitu, Sergeija Lascenka i Melvina Manhoefa. Apsolutna bosanskohercegovačka borilačka legenda vjeruje da u njegovim šakama ima još baruta te će upravo protiv Brestovca pokušati ostvariti najveći uspjeh u karijeri od plasmana u polufinale K-1 WGP-a.

U dvoboju dva beskompromisna udarača, Slovenac Aleksander Stankov će u dvoboju srednje kategorije do 85 kilograma rukavice ukrstiti s Austrijancem Reneom Wimmerom. S obzirom na beskompromisan stil obojice boraca, ovo bi mogla biti jedna od poslastica večeri.

Jelčić branim pojas

Za sada je poznato tek nekoliko mečeva u MMA programu. FFC prvak u lakoj kategoriji i član slavnog SBG-a iz Dublina, Luka Jelčić (9-2) će prvi put u karijeri braniti svoj pojas protiv opasnog Moldavca i člana Bellatorovog rostera Valeriua Mircee. Jelčić je na FFC-u 27 u Zagrebu ekspresno svladao Talijana Danila Belluarda okitivši se FFC-ovim "zlatom". U Tivoliju će rukavice ukrstiti s mladim, no već vrlo iskusnim Moldavcem Mireceom (13-4) što će mu biti jedan od najtežih ispita u karijeri.

U jednoj od poslastica večeri FFC Futures prvak iz 2014. godine Slovenac Tilen Kolarič (3-2) će se sučeliti s bivšim FFC prvakom u lakoj diviziji i članom slavnog Allstars Gyma iz Stockholma - Ahmedom Vilom (5-1) u dvoboju perolake kategorije. Kolarič je jedna od najvećih slovenskih MMA nada koji je impresionirao sve slavivši 2014. na seriji FFC Futuresa u vrlo zahtjevnoj konkurenciji. Nakon neuspješnog debija protiv Danila Belluarda, Kolarič će pokušati popraviti dojam pred svojom publikom protiv opasnog borca iz Bosne i Hercegovine.

Čitav popis borbi FFC-a 29 bi trebao biti poznat u narednim danima.

FFC 29 - Ljubljana, 22. travnja

KB

Samo Petje (SLO) vs. Eyevan Danenberg (NED), -77kg - title match
Mladen Brestovac (CRO) vs Dževad Poturak (BiH), HW - title match
Donegi Abena (NED) vs. Daniel Lentie (FRA), HW
Aleksander Stankov (SLO) vs. Rene Wimmer (AUT), -85kg
Strahinja Denić (SER) vs. Budimir Bajbić (BiH), -85kg

MMA:

Luka Jelčić (CRO) vs. Valeriu Mircea (MOL), -70kg - title match
Tilen Kolarič (SLO) vs. Ahmed Vila (BiH), -66kg
Ivan Erslan (CRO) vs. Ivica Tadijanov (CRO), -93kg
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider