Košarka
SPORTOVI
Košarka
Idealan start Spursa

Ludnica u LA-a: Pogledajte koš sa zvukom sirene koji je utišao cijelu dvoranu

Košarkaši San Antonija idealno su otvorili svoje 20. uzastopno sudjelovanje u NBA doigravanju svladavši pred svojim navijačima Memphis sa 111-82 u prvoj utakmici prvog kruga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su gosti odlično otvorili dvoboj te u prvoj četvrtini imali i prednost od 13 koševa, a Marc Gasol u prvom poluvremenu ubacio 25 koševa za Grizzliese, Spursi su već do poluvremena uspjeli nadoknaditi zaostatak.

Za konačan ishod odlučujućim se pokazalo razdoblje od 35. do 40. minute u kojem je domaća momčad serijom 19-0 stvorila prednost od 29 koševa (93-64), tako da su u završnih šest minuta oba trenera na teren poslali druge petorke.

Kawhi Leonard je s 32 koša i pet asistencija bio najbolji igrač domaće momčadi. LaMarcus Aldrige je ubacio 20 poena, a Tony Parker 18. Kod gostiju Marc Gasol je s 32 koša i pet skokova bio uvjerljivo najbolji. Mike Conley je ubacio 13 koševa i podijelio sedam asistencija.

Druga utakmica, također u San Antoniju, bit će odigrana u noći s ponedjeljka na utorak, s početkom u 3.30 sati iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Košarkaši Utah Jazza ostvarili su vrijednu gostujuću pobjedu u prvoj utakmici prvoj rundi, svladavši LA Clipperse u Staples Centeru s 97-95, a pobjednički koš s istekom vremena postigao je veteran Joe Johnson.

Vrijednost ove pobjede još je veća, ako se zna da su gosti već u prvoj minuti dvoboja ostali bez svog prvog centra Rudyja Goberta kojem je u jednom sudaru ozlijeđeno lijevo koljeno. Gobert je izašao iz igre i više se nije vraćao.

Joe Johnson je s 21 košem bio najbolji strijelac vrlo ujednačene momčadi iz Salt Lake Cityja koja se vratila u doigravanje nakon četiri sezone bez sudjelovanja u borbi za NBA naslov. Gordon Hayward je spojio 19 koševa i 10 skokova, George Hill je ubacio 16 poena, a centar Derrick Favors 15 te je tako uspješno zamijenio Goberta.

Chris Paul je bio daleko najbolji igrač Clippersa s 25 koševa, 11 asistencija i sedam skokova te najzaslužniji što je njegova momčad uopće dobila priliku za pobjedu. Blake Griffin je ubacio 26 koševa, ali u završnici nije napravio ništa dobro za svoju momčad. DeAndre Jordan je spojio 10 koševa i 15 skokova.

Druga utakmica serije bit će odigrana ponovno u Los Angelesu, u noći s utorka na srijedu, s početkom u 4.30 sati iza ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider