Košarka
SPORTOVI
Košarka
zubac oduševio ''bananama''

Rekord NBA karijere: Šarić briljirao i srušio Lakerse!

Dario Šarić igra fenomenalno, što su saznali i Los Angeles Lakersi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Philadelphia 76-ersi slavili su u Los Angelesu kod Lakersa u tijesnoj završnici 118:116. Bio je to obračun klubova koji neće izboriti doigravanje, no nama posebno zanimljiv zbog dva hrvatska košarkaša.

Dario Šarić opet je bio najbolji kod Sixersa. Dario je briljirao s 29 postignutih koševa što je rekord njegove NBA karijere. Uz šut od 50 % i tri trice, Šibenčanin se istaknuo i sa sedam skokova i tri asistencije, a sve to za 35 minuta koliko je proveo na parketu.

Najvažnije za Philadelphiju i Šarića je to što je Hrvat odigrao sjajno u završnici. Postigao je osam koševa u posljednje dvije i pol minute kada je tri puta dovodio goste u vodstvo od samo koš razlike. Na kraju je promašio jedno od dva slobodna bacanja, no suigrač Ivice Zupca Randle nije uspio pogoditi tricu za pobjedu domaćina.

Zubac lijepio banane

S druge strane, mladi Ivica Zubac odigrao je 19 minuta za LA Lakerse te postigao 10 koševa, a imao je i šest skokova te četiri blokade koje su oduševile domaće navijače. Naime, te četiri ''banane'' gostima je zalijepio u prve četiri minute utakmice!

Četvrti poraz Cavsa u nizu

U derbiju večeri Houston je sa 117-112 pobijedio aktualne prvake iz Clevelanda koji su doživjeli četvrti uzastopni poraz. James Harden je s 'triple-double' učinkom od 38 koševa, 10 skokova i 11 asistencija bio najzaslužniji za pobjedu Rocketsa, dok su Cleveland predvodili LeBron James sa 30 i Kyrie Irving sa 28 koševa.

NBA rezultati:

LA Lakers - Philadelphia 116-118
Houston - Cleveland 117-112
Brooklyn - New York 120-112
Indiana - Miami 102-98
Phoenix - Portland 101-110
Boston - Chicago 100-80

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider