Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika čast

Reggie Miller i Don Nelson primljeni u Kuću slavnih

Peterostruki sudionik All-Star utakmica NBA lige Reggie Miller i trener s najviše pobjeda u najjačoj ligi svijeta Don Nelson najpoznatija su imena koja će ove godine biti primljena u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Miller je cijelu 18-godišnju karijeru u NBA-u proveo u Indiani. Nikad nije osvojio prsten prvaka, ali će ostati upamćen kao jedan od najvećih šutera u povijesti. I danas je na drugom mjestu svih vremena po broju ubačenih trica, odmah iza Raya Allena. S američkom je reprezentacijom osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. i Svjetskom prvenstvu u Kanadi dvije godine ranije.

Don Nelson je kao igrač osvojio pet NBA naslova u dresu Bostona. Kao trener nema nijedan prsten, ali je ušao u povijest kao trener s najvećim brojem pobjeda (1333), a izabran je i među najboljih deset trenera svih vremena. Vodio je Milwaukee, Golden State, New York i Dallas, a bio je i izbornik američke reprezentacije na spomenutom SP-u u Kanadi 1994. godine.

Osim Millera i Nelsona, 7. rujna će u Kuću slavnih biti primljeni i dvostruka olimpijska pobjednica Katrina McClain, trostruki osvajač nagrade za najboljeg sveučilišnog košarkaša godine Ralph Sampson, osvajač četiriju NBA prstena prvaka Jamaal Wilkes, dugogodišnji sudac Hank Nichols, suosnivač Nikea Phil Knight, jedan od najvećih igrača američke ABA lige Mel Daniels, sedmerostruki All-Star igrač Chet Walker, osvajač olimpijskog zlata 1948. s američkom vrstom Don Barksdale, zatim bivša ruska košarkašica Lidija Aleksejeva, te ekipa Red Heads, ženska verzija Harlem Globetrottersa. (TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider