Košarka
SPORTOVI
Košarka
Senzacionalno

Najbolji NBA strijelac vrlo blizu njemačkog kluba s dna ljestvice!

Ono što je do prije nekoliko tjedana izgledalo neostvarivim dogodilo se ponudom malog njemačkog kluba Kevinu Durantu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji strijelac najjače košarkaške lige svijeta (NBA) i to dvije godine uzastopce, Kevin Durant, blizu je potpisivanja ugovora s njemačkim klubom BBC Bayreuthom, tvrdi generalni menadžer Uli Eichbaum.

„Nalazimo se u završnoj fazi pregovora s Durantom. Njegov menadžer Aaron Godwin trebao bi nam kroz nekoliko dana poslati posljednju verziju njegovog ugovora, odnosno njegovih 'zahtjeva'. Pronašli smo sponzora koji bi financirao ovaj potez“, izjavio je Eichbaum, generalni menadžer Bayreutha, za Sport1.de.

Podatak kako momčad BBC Bayreuth trenutačno zauzima 14. Mjesto Bundeslige s omjerom 3-5 očito nije previše zbunila Duranta, no pomalo čudi što recimo puno bogatiji Bayern nije napravio prvi potez. No, tko zna možda čuvaju novac za njemačku zvijezdu Dirka Nowitzkog koji ovih dana odlučuje o nastavku karijere.

Sada kada je već gotovo sigurno da od NBA sezone neće biti ništa, ovaj 'transfer' 23-godišnjeg Duranta u Njemačku ne treba nikoga čuditi. Vrlo vjerojatno će se i drugi igrači odlučiti za isto samo kada nađu klubove, a klubovi sponzore koji bi financirali njihove izdašne zahtjeve.

Svestrani krilni igrač Durant je prošlu sezonu završio s prosjekom od 28.6 koševa i 8.2 skoka, a iako je visok 206 cm može igrati na pozicijama dva, tri, četiri pa čak i pet u europskoj košarci (kada je potrebno).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider