Košarka
SPORTOVI
Košarka
U društvu najboljih

Dario Šarić neće biti samo prolaznik na All-Star vikendu

Hrvatska će po treću godinu zaredom imati predstavnika na All-Star vikendu.

Hrvatska još uvijek nema igrača na glavnom događaju, samoj All-Star utakmici. Ali Dario Šarić zasigurno će u dobrom svjetlu predstaviti Hrvatsku u utakmici između mladih zvijezda. U zadnje vrijeme igra sjajno u dresu Philadelphije. Doduše, na ruku mu ide ozljeda najboljeg igrača Joela Embiida i činjenica što se još od ozljede nije oporavio Ben Simmons, no njegov učinak svakako je za pohvalu.

Šarić će nastupiti u Rising Stars utakmici, gdje će zaigrati za momčad Svijeta. U njegovom društvu još će biti nekoliko perspektivnih mladih igrača, a koji su već poprilično uzdrmali NBA scenu poput Nikole Jokića i Kristapsa Porzingisa. Najbolje što dolazi.

Utakmica ''zvijezda u usponu'', a koju igraju igrači prve i druge godine, igra se između momčadi Amerike i momčadi Svijeta, a svaka ekipa mora imati po četiri beka, dva krilna igrača i četvoricu visokih. S time da u obje momčadi moraju biti minimalno tri rookieja. Prošle godine Hrvatska je u toj utakmici imala dva predstavnika, Bogdanovića i Hezonju, a godinu prije toga samo Bogdanovića.

Susret budućih zvijezda NBA-a na rasporedu je u petak navečer, a više govora o tome bilo je u našem košarkaškom podcastu Triple-double, koji je krenuo s emitiranjem u četvrtak navečer.

Dario Šarić nije MVP kandidat lige. Trenutno nije ni All-Star igrač. Nije čak ni starter u Philadelphiji, ali ukoliko Embiid bude propustio još puno utakmica do kraja sezone, mogao bi postati kandidat za rookijea godine. I to je velika stvar.

Njegova uloga u Sixersima postaje sve veća, a bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će se snaći kad se momčadi priključe i Embiid i Simmons. Karakter i razumijevanje igre nikad nisu bili upitni, no NBA ponekad zna biti nemilosrdan kad je u pitanju razvoj mladih igrača. Za Šarića će najvažnije biti ostati zdrav i da dalje nastavi raditi na sebi.

All-Star vikend može mu poslužiti kao neka vrsta odmora, jer radi se o utakmicama koje su revijalnog karaktera. Neka se zabavi i bude svoj. Samopouzdanje mu je naraslo posljednjih tjedana i to mu može samo biti podstrek za dalje. Uostalom, pokazao je Sixersima da nisu pogriješili što su se odlučili za njega na draftu i što su ga čekali dvije godine da dođe u NBA.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider