Košarka
SPORTOVI
Košarka
Luda završnica

Boston ipak poražen: Miami Heat u finalu s Oklahomom

Furioznom su završnicom košarkaši Miami Heata došli do četvrte pobjede u sedmoj utakmici doigravanja za prvaka Istočne konferencije NBA lige. Pobijedili su u svojoj dvorani Boston Celticse 101-88...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednju su četvrtinu Floriđani dobili 28-15. Prijelomna je bila trica Chrisa Bosha, njegova treća na utakmici (nikad u karijeri na jednoj utakmici nije ih ubacio toliko!), sedam minuta i 17 sekundi prije kraja utakmice. Vezanim košem LeBrona Jamesa Miami se odjednom našao u najuvjerljivijem vodstvu dotad sasvim izjednačene utakmice: 88-82.

Od 28 koševa Miamija u posljednjoj četvrtini, sve do jednoga postigao je tercet superzvijezda u momčadi Erika Spoelstre. James je završio na 31 košu i 12 skokova, Bosh na 19 koševa i osam skokova uz samo deset potrošenih lopti za osam pogođenih šuteva, a Wade na 23 uz po šest skokova i asistencija. Iznad deset (12) otišao je i Shane Battier pogodivši četiri trice iz devet pokušaja. Bile su na kraju itekako važne.

U vjerojatno posljednjoj utakmici koju je zajedno odigrala velika Bostonova četvorka (Rondo, Garnett, Pierce i Allen) sjajni se playmaker Rajon Rondo oprostio triple-doubleom (22 koša, 14 asistencija i 10 skokova), Paul Pierce dodao je 19, Kevin Garnett 14 a Ray Allen 15 koševa. Garnett i Allen vjerojatno neće dobiti nove ugovore.

Floridska će momčad tako u svoj drugi NBA finale zaredom. Već danas (nedjelja) James i društvo putuju u Oklahoma City, gdje ih prva utakmica protiv domaćih Thundera očekuje u utorak.

Lani su u finalu Miamijevi košarkaši izgubili od Dallas Mavericksa u šest utakmica.

LeBron James sada traži novu priliku. U subotu je dobio svoju prvu sedmu utakmicu u NBA doigravanju u trećem pokušaju. Dva je dana ranije treći put u devetom nastupu dobio šestu utakmicu doigravanja.

Doc Rivers, sjajni trener Boston Celticsa koji se s Jamesom tijekom ove serije često javno prepucavao, nakon utakmice u dugotrajnom je zagrljaju razgovarao s ponajboljim košarkašem današnjice. Novinari su ga pitali što mu je govorio.

''Rekao sam mu neka napokon ode do kraja'', kazao je Rivers.

NBA doigravanje, finale Istočne konferencije:

Miami (2) – Boston (4) 101-88 (James 31k, 12s / Rondo 22k, 14a, 10s),
Miami je dobio seriju 4-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider