Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dinamični duo Ball - Zubac

Bender odličan, Lonzo Ball i Zubac uništili 76erse: Monstruozna partija Balla!

Hrvatski igrači bili su odlični na utakmicama Ljetne lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lonzo Ball, rookie oko kojeg se podigla velika prašina, odigrao je uvjerljivo najbolju partiju Ljetne lige: ubacio je 36 koševa uz 11 asistencija, osam skokova i pet ukradenih lopti u pobjedi 103:102 protiv Philadelphia 76ersa. Ovom partijom nadmašio je triple-double učinak u drugoj utakmici za Lakerse, a postao je i prvi igrač nakon 2004. koji je u Ljetnoj ligi ostvario više od 30 koševa i 10 asistencija.

Osim Balla, Lakerse je do pobjede nosio Ivica Zubac koji je ubacio 21 koš uz tri skoka i dvije blokade. Lonzo Ball opet je pokazao nevjerojatan osjećaj za asistenciju, a nekoliko je puta sjajno asistirao upravu Zupcu i pokazao da bi ovaj dvojac, koji je postigao više od pola koševa Lakersa, mogao odlično funkcionirati i u pravoj NBA sezoni. Međutim, iako u tranziciji briljira, Ballova igra na postavljeni napad i dalje ostaje veliki upitnik, kao i šut za tricu (3-10 protiv 76ersa).

Dvojac Ball - Zubac preuzeo je odgovornost i u napetoj završnici. Ball je najprije košem uz slobodno bacanje doveo Lakerse u vodstvo, da bi Zubac hladnokrvnom realizacijom slobodnih bacanja 4,6 sekundi prije kraja postavio konačni rezultat. 

Najbolja Ballova partija dolazi nakon što je prosjedio utakmicu protiv Sacramento Kingsa za koje igra njegov veliki sveučilišni rival De'Aaron Fox. Fox je već dva puta nadigrao Balla, a posebno se pamti utakmica NCAA turnira u kojoj je Foxov Kentucky izbacio Ballov UCLA. Fox je tada ubacio 39 koševa, dok je Ball ostao na 10, zbog čega su mnogi Ballovo propuštanje susreta u Ljetnoj ligi protumačili kao namjerno izbjegavanje novog susreta s Foxom.

Zanimljivo, Ball je najbolju partiju Ljetne lige odigrao u tenisicama s potpisom Kobea Bryanta, a ne svojim tenisicama koje proizvodi njegov otac LaVar Ball i koje su zbog visoke cijene podigle veliku prašinu i postale predmet sprdnje.

Na utakmici Phoenix Sunsa i Utah Jazza odličan je bio Dragan Bender koji je ubacio 18 koševa uz pet skokova. Benderu je napokon proradio šut za tricu (3-7), a odličan je bio i četvrti izbor drafta Josh Jackson koji je ubacio 21 koš uz 15 skokova i sve više izgleda kao odličan potez Sunsa. Sunsi su slavili s uvjerljivih 97:81.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider