Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kandidati za Eurobasket

Petrović objavio popis za Kinu: 11 igrača u borbi za 4 mjesta

Aleksandar Petrović u Kinu vodi 11 igrača koji će se boriti za četiri mjesta za konačni roster za Eurobasket.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović dan uoči odlaska reprezentacije u Kinu na Kup Borislava Stankovića objavio je 11 kandidata za Eurobasket koji startaju s pripremama 27. srpnja 2017. u Sv. Martinu.

Na popisu su sljedeći igrači: Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Dario Šarić, Dragan Bender, Miro Bilan, Darko Planinić i Luka Žorić. 

''Na tih 11 igrača, po završetku kineske turneje, znači 25. srpnja, priključit ću četiri igrača iz te reprezentacije po pozicijama – jednog playmakera, dva igrača na pozicijama dva i tri te jednog visokog igrača. To je onih 15 igrača koji će započeti pripreme za ovogodišnje prvenstvo Europe'', rekao je Petrović.

Utakmice s Njemačkom, Kinom i Egiptom poslužit će kao svojevrsno nadmetanje među samim igračima jer četvorica igrača iz ovog kadra dobit će priliku nastaviti s pripremama s jedanaestoricom koja će 27. srpnja krenuti s napornim radom za Eurobasket.

Eurobasket koji se od 31. kolovoza do 17. rujna igra u četiri europske države. Hrvatska je smještena u skupinu C koja će se igrati u Rumunjskoj, u gradu Cluj-Napoca, a protivnici Bogdanoviću, Šariću i društvu bit će Mađarska, Rumunjska, Crna Gora, Španjolska i Češka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider