Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
napadnuti i mladi rukometaši

Huligani iz Torcide pratili Armadu skoro do Rijeke pa napravili ''sačekušu''

Tijekom povratka dijela navijača Rijeke dogodio se huliganski napad kod Novog Vinodolskog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jadranski derbi dobio je svoj huliganski nastavak nekoliko sati nakon same utakmice i to na sjevernom dijelu Jadrana. Kako tvrde navijači Rijeke, pripadnici Torcide iz raznih krajeva pratili su ih skoro do njihovog grada te napravili tzv. sačekušu.

Dio pripadnika Armade nije u Split stigao trajektom, već raznim vozilima, a mnogi koji su i stigli trajektom za Rijeku su se vraćali kombijima i automobilima koji su također stigli brodom. Dio tih navijača postao je žrtva huliganskog napada u kojem, koliko znamo, nije bilo ozlijeđenih.

Napad se dogodio oko ponoći u mjestu Bunica prije Novoga Vinodolskog iz smjera Senja.

''Očito je da su nas pratili još od Splita, ali nisu imali hrabrosti napasti i dok smo bili u koloni i dok smo mogli zajednički reagirati. Kod Žute Lokve smo se malo razišli, dio navijača je otišao preko Bosiljeva, dio se spustio u Senj pa zaostao na pumpi. Dočekalo nas je u Bunici pedesetak pripadnika Torcide, automobili su bili splitskih, šibenskih, zadarskih, zagrebačkih i karlovačkih tablica. Blokirali su nam put s obje strane tako da smo morali u klasični proboj kombijem kroz masu'', rekao je Novi list jedan od pripadnika Armade.

Navijač je ispričao kako su napali neka vozila nakon njih, te kako srećom nitko nije teže stradao. Ogrebotine i razbijena stakla svjedoče kako je moglo biti i težih posljedica.

Nažalost, kako to zna biti kad je riječ o huliganskim obračunima, nastradali su i oni koji s utakmicom nisu imali nikakve veze. Rukometaši "Mladoga rudara" iz Labina vraćali su se iz Zadra kada je njihov kombi kamenovan na magistrali.

''Mi smo valjda prvi naletjeli jer dugo je ispred nas vozio Punto splitskih tablica i priječio nam put da ih prestignemo. Na kraju smo u jednom zavoju ispred Novog Vinodolskog izbjegli u zadnji trenutak bačvu na cesti, grote su poletje oko nas, ali smo se probili. Međutim, naš drugi kombi, također s pulskim tablicama, koji je malo zaostao je teško stradao. Zamislite dečke od 16-17 godina koji spavaju u kombiju i odjednom se nađu pod kišom kamenica. Vjerujte da nismo uopće znali o čemu se radi. Vraćali smo se iz Zadra s naše prvenstvene utakmice. Sreća da nitko nije teže stradao, ali su djeca još uvijek u šoku. Prijavili smo sve policiji, koja nam je rekla da nismo jedini'', rekao je za Novi list jedan od čelnika labinskih rukometaša.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider