Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sve izmaklo kontroli

Opasnom Chisori prijeti i najveća moguća kazna, Hayea traži policija!

150 sati dobrotvornog rada, dvije godine uvjetno, posjedovanje oružja, prijetnje policiji - i solidno boksačko znanje. Sve nakupljeno iz vlastitog dosjea Chisora je predstavio u Münchenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatno mnogo skandala je proteklog tjedna učinio britanski boksač Dereck Chisora, prije i poslije meča protiv Vitalija Klička za prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji.

Prvo je Chisora na mjerenju udario šamar Kličku. Potom je u ringu, neposredno prije početka ogleda, pljunuo s vodom iz usta Vladimira, a nakon meča je režirao najveći incident kada se fizički sukobio sa sunarodnjakom Davidom Hayeom, bivšim svjetskim prvakom prema WBA verziji, za vrijeme konferencije za novinare. Bilo je i verbalnog sukoba, odnosno, teških fizičkih prijetnji.

>> Nakon 'makljaže', završili u policiji: Zaradio posjekotinu na čelu!

>> Tučnjava nakon meča: 'Kunem se, upucat ću te! Posjekao me bocom!'

U nedjelju je tako Chisora u društvu svog trenera proveo čak sedam sati u policijskoj postaji u Münchenu na saslušanju, nakon čega je dobio "zeleno svjetlo" za povratak u domovinu. No, i tamo ga čekaju s osudama, a možda i s velikom kaznom, prijeti mu i doživotna zabrana boksanja.

"Ne želim ništa špekulirati. Treba vrlo dobro prikupiti sve informacije. Razgovarat ćemo sa svima, predstavnicima Svjetske boksačke organizacije kao i sa njemačkim kolegama. Uspostavit ćemo kontakt i sa njemačkom policijom. Ovo je ozbiljan slučaj i tako mu moramo pristupiti", rekao je glavni tajnik Britanske boksačke organizacije Robert Smith, ali je na novinarsko inzistiranje ipak rekao:

"Izgleda da ćemo imati zbilja mnogo osnova za kažnjavanje Chisore. Da, moguće je s naše strane čak i doživotno kažnjavanje."

Doživotna zabrana boksanja prijeti i Hayeu kojeg će to manje zaboljeti jer je ionako umirovljen kao profesionalni borac. Poželi li se vratiti, trebat će mu licencija koju će, sada, teško dobiti od British Boxing Boarda.

Chisora će platiti kaznu od 50.000 dolara zbog pljuske koju je odvalio Vitaliju na vaganju, a vjerojatno i zbog zalijevanjem Vladimira s vodom iz vlastitih usta. Zbog tučnjave na presici mogao bi zaraditi suspenziju, privremeno ili trajno oduzimanje profesionalne licencije.

Haye je zaslužio zabranu dolazaka na presice jer tamo se tukao s novinarskom akreditacijom. Premda je to naguravanje izgledalo stvarno, ostaje nejasno zašto je Chisora s press podijuma prema Hayeu krenuo s mikrofonom u ruci.

I zašto tada nitko nije reagirao. Niti članovi timova dvojice boksača, niti osiguranje.Ako su na taj način mislili najaviti svoj potencijalni meč, malo su se preračunali. Obojica su izgubila kontrolu i sve je otišlo predaleko. Do policijske istrage.

Jer, osim udaraca padale su tu i prijetnje lišavanjem života. U sličnim problemima našao se Chisora i 2010. kada je osuđen na 12 tjedana uvjetne kazne zbog nasilje prema svojoj djevojci, ali i prije zbog sukoba s policajcem i posjedovanja vatrenog oružja.

"Vi očito imate problema s nasiljem i to mora prestati inače će vaša karijera biti gotova", tada je proročanski ustvrdio okružni sudac Quentin Purdy.

U međuvremenu, njemačka je policija objavila kako traga za Hayeom kako bi ga ispitala i rasvijetlila njegovu ulogu u spomenutom incidentu.

"Naravno da još uvijek želimo razgovarati s gospodinom Hayeom kako bismo utvrdili njegovu ulogu u incidentu. Postoji istraga u središtu koje je on i tužitelj će odlučiti o tome kako se ponijeti, hoće li se ispitivanje održati u Engleskoj ili ovdje. To je pravno pitanje", rekao je glasnogovornik policije u Muenchenu Wolfgang Wenger.

Haye je izdao priopćenje u kojem navodi kako će "rado pomoći boksačkim djelatnicima u istrazi koju namjeravaju pokrenuti".

"Znam da nisam anđeo i ne libim se upotrijebiti malo profesionalnog 'trash-talka' kako bih podigao profil boksu, ali nikada u svojih 21 godinu provedenu u ovom sportu nisam bio umiješan niti sam svjedočio ovakvom metežu. Duboko sam razočaran što sam bio dijelom događaja od subote navečer", stoji u Hayeovu priopćenju.

Britanski mediji ogorčeni su ponašanjem dvojice sunarodnjaka i pri tome hvale gospodsko ponašanje braće Kličko.

"Zbilja ne znam kako sam se suzdržao. Veliki borci poput Alija, Foremana i Louisa bili su mi primjer kako se ponašati. Neću reći da su britanski borci luđaci, no način na koji je Chisora umotao svoje lice u britansku zastavu i kako se ponašao neće se svidjeti niti britanskim navijačima", kazao je Vladimir Kličko. (TS/Hina/Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider