Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Budućnost na krilu

Lovro Mihić - "novi Štrlek" briljirao protiv Čileanaca

Svjetsko rukometno prvenstvo u Francuskoj prva je velika smotra za novo hrvatsko lijevo krilo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lovro Mihić jedan je od četvorice debitanata koji su se našli na popisu izbornika Željka Babića za Svjetsko rukometno prvenstvo.

Smotra koju su otvorili Francuska i Brazil prvo je veliko natjecanje u reprezentativnoj karijeri za Mihića kojeg je ove sezone u svoje redove dovela Wisla Plock, odnosno utakmica sa Saudijskom Arabijom bila mu je prva na velikoj smotri u dresu Hrvatske.

Mihić je u svom prvom napadu na SP-u postigao pogodak, a ukupna realizacija bila mu je briljantnih 4/4. Pokazao je kako se ne boji izazova i da je u ovom trenutku i više nego dostojna zamjena za ponajbolje krilo svijeta Manuela Štrleka. Fantastičan je bio protiv Čilea s osam golova iz osam pokušaja te je potpuno zasluženo proglašen igračem utakmice.

Prije odlaska u drugi najbolji klub u Poljskoj, Mihić je proveo četiri seniorske sezone igrajući za PPD Zagreb s kojim je osvojio sve domaće trofeje te SEHA ligu 2012. godine.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Mađarskoj 2013. godine Mihić je bio kapetan reprezentacije koja je osvojila srebrnu medalju. Postigao je ukupno 55 golova i izabran je u idealnu sedmorku turnira na poziciji lijevog krila.

SP u Francuskoj mu je prvo veliko natjecanje, ali nije mu ovo prvi put da je u reprezentaciji. Babić ga je pozvao na kvalifikacijski turnir u Herningu za Olimpijske igre gdje nije dobio priliku pored sjajnog Manuela Štrleka.

Za reprezentaciju je debitirao u kvalifikacijama za ovo SP, 10. lipnja prošle godine u pobjedi protiv Nizozemske.

Mihić je definitivno budućnost hrvatskog rukometa, ali na nešto značajniju ulogu u reprezentaciji još će neko vrijeme pričekati jer Štrlek je s 28 godina daleko od igračke mirovine.

Lovro Mihić - biografija:

ROĐENJE: 25.07.1994. u Zagrebu

VISINA: 180cm

TEŽINA: 74kg

POZICIJA U MOMČADI: lijevo krilo

TRENUTNI KLUB: Wisla Plock

PRIJAŠNJI KLUBOVI: PPD Zagreb

NAJVEĆI USPJESI: četiri puta prvak Hrvatske, četiri puta osvajač Kupa Hrvatske, osvojio SEHA ligu 2012., srebrni na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2013., izabran u Dream Team juniorskog SP-a 2013.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider