Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika bitka se nastavlja

Ivica otkrio zašto je tata za njih odabrao baš skijanje!

Unatoč nenadanoj operaciji, koja mu je poremetila mnoge planove, branitelja naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa ne napušta optimizam...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cika i vriska, poput gostovanja Beatlesa, tako su Ivicu Kostelića, ovog puta bez gitare, dočekali posjetitelji zagrebačkog Westgatea. Fotografiranje, pokloni, crteži, strpljivo je sve odradio...

"Malo me umorilo, ali napunio sam se pozitivnom energijom", kaže još uvijek drugoplasirani skijaš ukupnog poretka Svjetskog kupa, Ivica Kostelić.

Dovoljno energije da nastupi već za vikend u Kviftjellu?

"Da se mene pita, ja bi skijao već u Banskom! Ali, nisam ja taj, koljeno dirigira. A ono još uvijek nije pravo. Idem polako, spremam se za Kranjsku goru."

Djecu, koja u pravilu otvoreno pitaju što ih zanima, i to bez zadrške (jednom prilikom Ivica je pučkoškolcima objašnjavao kako je kao klinac bio uvjeren da će biti traper kad naraste...), zanimalo je kamo će skijaš na more.

"Ovo ljeto idem gumenjakom u Grčku!", odgovorio je Ivica.

A zašto skijanje, a ne umjetničko klizanje?

"Umjetničko klizanje je super, ali tamo odlučuju suci! Moj tata, koji se bavio rukometom, želio je da njegova djeca bave sportom gdje nema sudaca, gdje sudi isključivo brizna. A i meni je pasalo, bilo mi je fora biti stalno na snijegu i pomicati svoje granice. Da me netko na nešto tjerao, kratko bi to trajalo. Volja i snaga trebaju izlaziti iz samog tebe", kazao je klincima njihov idol.

A jel Janica pomaže puno?

"Često me pitaju je li ona moj trener, moj psiholog, ali jednostavno je... ona je moja sestra."

Kada se podružio s malim obožavateljima, Kostelić se bacio na računanje s novinarima.

"Očekivao sam da će dečki napraviti veću razliku dok me nema. Marcel Hirscher ima 92 boda prednosti, a Beat Feuz me nije prestigao. Znate, da osvojim globus ove sezone, bio bi mi puno draži, iako je onaj lanjski bio prvi..."

"Hirscher je dobar dečko, srčan, usredotočen. Razlikuje se od drugih skijaša iz austrijske reprezentacije, on je više obiteljski projekt, a moram reći da je nevjerojatno što je toliko dugo u pravoj formi. To doista nije lako, iako vozi samo dvije discipline."

Umjetničko klizanje?

"Radije ne, jer tamo odlučuju suci", kazao je Ivica, čiji se povratak utrkama i borbi za Veliki kristalni globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu očekuje desetog i 11. ožujka u Kranjskoj Gori. (M.I./Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider