Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ubojite Norvežanke

Hrabre Hrvatice ipak ostale bez potpune senzacije u Brazilu!

Hrvatske rukometašice poražene su u četvrtfinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva u Sao Paulu od Norveške s 25:30 (12:16).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabranice Vladimira Canjuge nisu našle protuigru protiv Norvežanki, aktualnih olimpijskih i europskih prvakinja, ali se u četvrtfinalu nisu ni osramotile.

Norveška je od samog početka vodila, a hrvatske rukometašice su ipak pokazale premalo agresivnosti u obrani, a nisu uspjele zaustaviti ni ubojite kontre Skandinavki.

Tračak nade se pokazao tek u 40. minuti kada su Hrvatice zaostale samo dva zgoditka (16:18), da bi Norvežanke potom u četiri i pol minute napravile seriju od 6:0 i zaključile dvoboj. Kod Hrvatske su po četiri pogotka postigle Penezić i Lovrić, po tri su dodale Petković, Horvat i Franić, dok su Pušić, Tatari, Zebić i Ježić postigle po dva, a Gaće je zabila jedan zgoditak.

Hrvatska natjecanje nastavlja u borbi od petog do osmog mjesta.

Polufinale su još izborile rukometašice Francuske i Danske. Francuskinje su s 25:23 svladale četverostruke svjetske prvakinje Ruskinje, te su se tako osvetile za poraze u četvrtfinalu OI 2008 i finalu SP-a 2009. Francuskinje će u polufinalu igrati s Dankinjama koje su s uvjerljivih 28:23 svladale Angolu. (M.I./Hina)

Svjetsko prvenstvo
Završnica
Rusija Francuska 23:25
 
Angola Danska 23:28
 
Hrvatska Norveška 25:30
 
Brazil Španjolska 23:00
 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider