Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ždrijeb u srijedu

Goluža objavio kandidate za OI, popis isti kao i za EP u Srbiji

Slavko Goluža odredio je 20 igrača koji će se pripremati za Olimpijske igre u Londonu. Popis je identičan onome koji je izbornik rukometaša izložio i za Europsko prvenstvo u Srbiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Ići će samo spremni, bez obzira na imena. Očekujem da oni koji dođu na pripreme budu čiste glave bez problema i bez ozljeda'', rekao je Goluža.

Na pripreme će povesti 14 igrača bez obzira što ima pravo na njih 15.

''Nema smisla da jedan sjedi sa strane ako ih 14 može igrati. Ako se dogodi nešto neplanirano, tog 15. naknadno ću povući'', objašnjava Goluža.

Pripreme počinju 10. lipnja kada je okupljanje u Zagrebu, 11. i 12. reprezentativci će imati testiranje na Kineziološkom fakultetu pa slijedi odlazak na Roglu od 13 do 22. lipnja. Od 25. lipnja do 1. srpnja bit će u Zadru, od 4. do 13. srpnja u Poreču i konačno od 16 do 13. srpnja u Karlovcu.

Odigrat će samo dvije pripremne utakmice utakmice, sa Švedskom u Rijeci 8. srpnja te s istim protivnikom u Poreču četiri dana kasnije. Ždrijeb skupina OI bit će sutra od 18.30 sati u Londonu.

Dodajmo kako je jedna marketinška agencija za Europski rukometni savez radila istraživanje u 14 zemalja o tome koliko je rukomet popularan. Po njihovim rezultatima, u Hrvatskoj je rukomet na drugom mjestu odmah iza nogometa. (Agencija VLM)

Popis kandidata za Olimpijske Igre:

Vratari: Alilović, Losert, Šunjić

Krila: Štrlek, Ninčević, Batinović, Čupić i Horvat

Srednji vanjski: Balić, Duvnjak, J. Valčić

Lijevi vanjski: Vuković, Lacković, Bićanić, Gojun

Desni vanjski: Kopljar, Buntić, Matić

Kružni: Vori, Musa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider