Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uoči spektakla u Madridu

Cro Cop: Neka pukne noga, ruka...sad sam motiviran i želja mi je napasti K-1!

Nakon što je upisao tri uzastopna poraza u UFC-ovu kavezu, Mirko Filipović vraća se borbama u ringu. Nedjeljni spektakl u Madridu pravi je povratak Cro Copa K-1 borbama. Iz suprotnog kuta vrebat će Španjolac Jorge.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najavljen legendarnom rečenicom još legendarnijeg Michaela Buffera, prije nešto više od dva mjeseca snage je na domaćem terenu odmjerio sa "šećerom" s Novog Zelanda, Rayom Sefom. Najpoznatiji policajac među borcima najavio je povratak u borilačko gnijezdo.

"Mirko se vraća svojim korijenima, nadam se da je spreman koliko se i vraća. vidjeli smo zadnji meč protiv Raya Sefa, pokazao je da je puno napredovao i nadam se njegovoj pobjedi", izjavio je Igor Pokrajac.

Iako se bliži 40-oj, trenira kao da je jučer prvi put kročio u ring. U posljednje četiri borbe po K1 pravilima padali su Sefo, zatim tada nedodirljiva "Zvijer" Bob Sapp, te dva višestruka osvajača K1 Grand Prixa, Mark Hunt i Remy Bonjasky.

"Vraćam se u K-1, to je moja prva borilačka ljubav iz koje sam i krenuo, i uzbuđen sam. Tu nema hrvanja, tu nema partera, nema poluga, zahvata, to je čisto razmjena udaraca. Puno opasnije, puno veća mogućnost nokauta", rekao je Filipović.

U nedjelju će u Madridu s druge strane stajati 28-godišnji Loren Javier Jorge. Relativno anoniman Španjolac, dobro tehnički potkovan, brza i eksplozivna udarca.

Vinkovčanin u K-1 bilježi 17 pobjeda, od čega 11 nokautom, dok je sedam puta kapitulirao. A da nije bilo tko, za Španjolca govori 68 pobjeda, od čega 27 nokautom. 9 puta je poražen uz četiri neodlučena dvoboja.

"Velika je mogućnost ozljeda, neka pukne noga, ruka..sad sam motiviran, super se osjećam, ovu godinu ću sigurno odraditi, potpisao sam i ugovor i želja mi je napast K-1!", objasnio je Cro Cop.

Osim Filipovića, na nedjeljnom spektaklu u Madridu nastupit će i bivši rumunjski specijalac Daniel Ghita, čiji se nokaut na zagrebačkom Final Fightu i dalje zna zavrtjeti u pregledima sportskih poslastica.

Borba s Lorenom, Mirku će pak pokazati je li spreman za veliki prosinački Grand Prix u New Yorku.

"Jedino ako me neko tako prebije da moram ostati mjesec dana u bolnici!", rekao je Filipović.

Uz Mirkovu poslanicu - desna noga bolnica, lijeva noga groblje - borilački spektakl gledajte na Novoj TV i GOL.hr-u u nedjelju u 22 sata i 30 minuta.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider