Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Otvorio dušu u dirljivoj ispovijesti

Tužni Britanac progovorio o incidentu s Hayeom i iznio velike optužbe!

U prvom razgovoru za medije nakon incidenata u Münchenu gdje ga je Vitalij Kličko porazio u borbi za svjetski teškaški naslov, britanski boksač Dereck Chisora iznosi svoje viđenje događaja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naredne srijede Chisoru očekuje saslušanje pred Britanskim odborom za nadzor boksa u Cardiffu povodom niza incidenata koji su obilježili njegovu borbu s Ukrajincem Vitalijem Kličkom za naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji. Šamaranje suparnika na vaganju, pljuvanje na istog u ringu, te tučnjava na konferenciji za novinare s Davidom Hayeom uzburkali su svijet boksa pa 28-godišnjem Chisori prijeti i doživotna zabrana nastupa.

Da stvar bude još gora, Chisorina majka je završila u bolnici kada je na televiziji vidjela što se sve dogodilo njenom sinu.

"Bila je u panici, pozlilo joj je i završila je u bolnici, a prve riječi koje mi je uputila kada sam stigao u posjetu bile su - sine što ćeš ako ti uzmu licencu, a ja nisam znao što da joj odgovorim", započeo je svoju ispovijest Britanac.

"Vjerujte mi da sam u ovom trenutku više zabrinut za majčino zdravlje nego za svoj povratak u ring. Ona se brine zbog licence jer se boji da ako ne budem boksao, nećemo imati od čega živjeti. Ona potpuno ovisi o meni", rekao je Chisora, a potom krenuo u razjašnjavanje minhenskih događaja.

"Moje ponašanje je bilo neoprostivo, ali dogodilo se jako puno stvari iza kulisa koje nitko ne spominje. Ja sam se definitivno osramotio svojim ponašanjem koje je bilo spontano poput onog šamara Vitaliju – odmah sam se zapitao zašto sam to učinio. Međutim, svi problemi su počeli s neopravdanim ulaskom Vitalijevog brata Vladimira u moju svlačionicu uoči meča. Unosio mi se u lice, bilo je tu naguravanja, a stalno mi je govorio da ovo ili ono s moje strane nije u redu. Ciljano me je došao provocirati pred početak meča premda braća Kličko nose imidž velikih kavalira boksa. Bio sam nakon toga u takvom stanju da nisam htio uopće boksati, želio sam se samo pokupiti i otići kući, ali me menadžer Frank Warren odgovorio od tog nauma", izjavio je Chisora, te se pitao gdje su tada bili ljudi zaduženi za poštivanje pravila u boksu.

"Predsjednik Odbora za kontrolu Charles Giles bio je u dvorani navodno kako bi štitio moje interese, ali nije ga bilo blizu kada sam trebao njegovu pomoć."

Iz svih tih razloga okršaj je počeo sa zakašnjenjem od 20 minuta, a na startu je uslijedilo pljuvanje protivnika.

"Uobičajeno je da usta napunim vodom i pljunem u zrak, ali obuzeo me neki osjećaj ljutnje zbog prethodnih problema s Vladimirom, pa sam ispljunuo na Vitalija. Ne pitajte zašto jer nemam pravog odgovora."

Chisora je bio jedan od najvećih izazova u karijeri 40-godišnjeg Ukrajinca koji je na kraju slavio nakon 12 rundi na bodove sudaca.

"Žalostan sam što su drugi događaji zasjenili moj nastup u ringu, a potom se dogodio slučaj s Davidom Hayeom na presici. On je glasno navijao za braću Kličko, te je pokušao oduzeti pozornost novinara koja je očekivano bila usmjerena na ono što sam imao za reći. Pretjerao je kada me počeo vrijeđati da gubim borbu za borbom i kako se ne bi spustio na nivo da boksa sa mnom. Kada sam mu pokušao prići, udario me staklenom bocom, ja sam se spotaknuo i pao. Obojica smo vikali, a ja sam tada nepromišljeno povikao da ću ga upucati. Rekao sam to u afektu jer svi zanju da niti ne posjedujem pištolj, bila je to uistinu glupa izjava u tim okolnostima. Nakon svega nadam se da će boksačke vlasti prihvatiti moje iskreno žaljenje, te da će uvažiti moje argumente kako bih se mogao nastaviti boriti. Ako mi to dozvole, donijet ću Velikoj Britaniji naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji i bit će ponosni na mene", zaključio je Chisora. (TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider