Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Kanada u deliriju: Povijesno 'razbijanje' Rusije za polufinale!

Kanadski hokejaši odigrali su najbolju utakmicu na olimpijskom turniru u Vancouveru u četvrtfinalu protiv Rusije. Kanada je slavila sa 7-3 (4-1, 3-2, 0-0)…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se ova utakmica najavljivala kao 'finale prije finala', Rusi nisu bili dostojan suparnik razigranoj domaćoj selekciji koja je potpuno nadigrala velikog rivala. Furiozno su Kanađani otvorili dvoboj, te su već nakon 13 minuta igre vodili s 3-0 golovima Getzlafa, Boylea i Nasha.

>> Drame: Slovaci izbacili olimpijske prvake, Finci Čehe

Kalinjin je vratio nadu Rusima golom u 15. minuti, ali je do kraja prve trećine Morrow zabio još jedan gol za vodstvo Kanade 4-1. Potop Rusa nastavio se i na početku druge trećine. Perry i Weber bili su strijelci u razmaku od 57 sekundi, pa je Kanada nakon 24 minute igre vodila sa 6-1!

Polufinale: Kanada - Slovačka, Finska - SAD, a ispali su Rusija, Švedska i Češka

Ruski vratar Jevgenij Nabokov imao je vrlo lošu večer, pa ga je odmah nakon šestog gola domaćina, u 25. minuti, zamijenio Ilja Brizgalov. 'Kanađani su mi djelovali poput gorila koje je netko pustio iz kaveza', slikovito je nakon dvoboja svoj dojam iznio Brizgalov.

Afinogenov je u 25. minuti smanjio na 6-2, a Corey Perry je u 30. minuti postigao svoj drugi gol na utakmici za 7-2. Sergej Gončar je u 32. minuti smanjio na konačnih 7-3. Do kraja više nije bilo pogodaka.

Jevgenij Ovečkin, najbolji ruski igrač, ostao je potpuno bez učinka u ovome dvoboju. 'Imam osjećaj da nismo bili spremni za početak ove utakmice. Kanađani su brzo poveli s 3-0, a nakon toga se teško vratiti, pogotovo u ovakvoj utakmici', komentirao je Ovečkin.

Kanađani su utakmicu završili s 42 udarca na gol, Rusi s 28. Dojam je da je Kanada, s obzirom na raspoloženje i silinu koju su njezini igrači donijeli na led, mogla proslaviti i puno uvjerljiviju pobjedu.

U utorak, kada su Kanađani svladali Njemačku 8-2 u doigravanju za četvrtfinale, domaći navijači su skandirali:'Dovedite nam Ruse!''. Nakon što su njihovi ljubimci deklasirali Rusiju, promijenili su slogan i navijali: 'Želimo zlato'….

Reprezentacija Finske pobijedila je Češku s 2-0 (0-0, 0-0, 2-0). Finska će za finale igrati protiv Sjedinjenih Država, koje su još u prvom četvrtfinalu pobijedile Švicarsku, također s 2-0. I Amerikanci su, kao i Finci, oba gola zabili u zadnjoj trećini…

ZOI, hokej na ledu, četvrtfinale:

SAD - Švicarska 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
Kanada – Rusija 7-3 (4-1, 3-2, 0-0)
Finska – Češka 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
Slovačka - Švedska 4-3 (0-0, 3-2, 1-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider