Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi sudački "pokloni"

Pique ponudio ludu okladu: Barca se smije Ronaldu, ali i četvorica hrabrih u Realu

Nastavlja se medijski "rat" na relaciji Madrid - Barcelona. Katalonci su taksativno pobrojali sve sudačke pogreške u korist Reala. Ima ih jako puno...

Katalonski i madridski mediji vode vječnu bitku oko pitanja kome suci više pomažu, Realu ili Barceloni. Katalonci su uvjereni da tu zapravo ne bi trebalo biti rasprave, ni u recentnom razdoblju a kamoli gledajući kroz povijest, posebice ako bi se vratili do diktature Francisca Franca u Španjolskoj, olovnog vremena u kojem je madridska politička nomenklatura zabranila čak i katalonski jezik, a o drugim stvarima da se i ne priča.

Veliki obračun u Realu, Modrić muči Zidanea: Evo tko ruši s trona „šetača“ Ronalda

Katalonski Sport potrudi se proanalizirati sve utakmice Reala ove sezone te je taksativno pobrojao kardinalne sudačke pogreške koje su otišle na stranu „kraljevskog kluba“.

Real je napravio bodovnu prednost u odnosu na prve pratitelje u prvih 18 utakmica prvenstva. Sport je utvrdio da su u tih 18 utakmica suci griješili u korist Real u njih čak 13. Računajući sva natjecanja u kojima je Real sudjelovao, suci su napravili čak 32 teške pogreške u korist madridskog kluba. Sport ih je sve taksativno naveo. U očekivanju odgovora madridskih medija i njihova popisa sudačkih pogrešaka u korist Barcelone, podastrijet ćemo zanimljivu anegdotu koja se pojavila u nekim katalonskim medijima.

Pique ponudio ludu okladu

Naime, Gerard Pique navodno je u svlačionici Barcelone ponudio trostruku okladu svojim suigračima: Prva, da Real neće proći Celtu u Kupu kralja. Oklada je ponuđena prije prve utakmice u kojoj je Celta pobijedila Real u Madridu. Druga, da Real neće proći Napoli u osmini finala Lige prvaka. I treća, da će Real do kraja sezone prosuti bodovnu prednost te da neće biti prvak. Podsjećamo da je Piqeu okladu ponudio prije Realova poraza u Sevilli. Stoper Barcelone nije se izjasnio tko će biti prvak, ako neće Real, ali pretpostavlja se da misli kako će to biti Barcelona.

Poznato je da Pique sklon sličnim okladama i da ne skriva svoju antipatiju prema Realu te da često zna Madriđane bocnuti kontroverznim izjavama za medije ili preko društvenih mreža. Ovo je sezone u nekoliko navrata burno reagirao na neke sudačke odluke na utakmicama Barcelone, sugerirajući sucima da „zna za koga obavljaju posao“, što je više nego jasna aluzija. Na gostovanju kod Villarreala čak je tražio po tribinama čelnika lige Javiera Tebasa kako bi se s njim verbalno obračunao i poručio mu što misli.

Hoće li se ponoviti povijest iz pretprošle sezone, kada je Real prosuo prednost koju je stekao u jesenskom dijelu sezone, a Barcelona pokupila vrhnje osvojivši trostruku krunu, tek ćemo vidjeti, ali Pique je bacio rukavicu izazova. Oklada je na stolu, ne zna se je li netko suigrača zagrizao mamac, no iz svlačionice Barcelone procurila je priča kako su se igrači katalonskog kluba, naravno, predvođeni Piqueom, slatko našalili na slike s utakmice Reala s Malagom, kada se Cristiano Ronaldo uhvatio za kopačku nakon promašaja odlične šanse u finišu utakmicu, zbog čega mu je čak i dobar dio Santiago Bernabeua zviždao.

Smijeh u svlačionici Barcelone, ali i Reala na račun Ronalda

Ronaldo je u očajnoj formi i mnogi navijači Reala fićukanjem i skandiranjem „idi u Kinu“ otvoreno su mu pokazali što misle o njegovoj igri. Madridski mediji odmah su požurili da opravdaju Ronalda prokušanom forom o navodnim fizičkim problemima Portugalca, kojom se često koriste i katalonski mediji kada opravdavaju slabiju formu Lionela Messija ili neke druge zvijezde.

Navodno su te priče dočekane sa salvama smijeha u svlačionici Barcelone, a kako piše Diario Gol, Ronaldovo ponašanje dozlogrdilo je i svlačionici Reala. Kada mu ne ide i kada Real loše igra, Ronalda nema nigdje, najbrži je u napuštanju svlačionice i ne pada mu napamet objavljivati „selfieje“ kao kada zabija pogotke. Diario Gol piše da su neki igrači Reala takvo ponašanje duhovito prokomentirali. Navodno je riječ o Alvaru Morati, Garethu Balu, Luki Modriću i Toniju Kroosu.

Sve to sugerira da Ronaldo polako gubi primat u svlačionici i da više nije nedodirljiv kao što je donedavno bio. Ako Ronaldo nastavi s blijedim igrama, mnogi se slažu da bi ga Gareth Bale u najskorije vrijeme mogao skinuti s trona i preuzeti primat najveće zvijezde po najvažnijim parametrima neupitno najvećeg kluba na svijetu.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider