Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo majstore!

Veliko priznanje: Danijel Subašić najbolji vratar u Francuskoj!

Hrvatski reprezentativac iza sebe je ostavio čuvare mreže Lyona, PSG-a i Dijona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac i vratar Monaca Danijel Subašić (32) proglašen je za najboljeg golmana francuskog prvenstva u izboru Nacionalnog sindikata profesionalnih nogometaša (UNFP).

U konkurenciji za nagradu bila su još trojica vratara Anthony Lopes iz Lyona, Kevin Trapp iz PSG-a, te jedinica Dijona Baptiste Reynet.

Prvi vratar hrvatske reprezentacije tek je drugi stranac koji je osvojio ovu nagradu. Prije njega to je uspjelo Talijanu Salvatoreu Siriguu kojem je ta čast pripala 2013. i 2014. godine.

Subašić je na listi osvajača ove nagrade naslijedio bivšeg vratara Marseillea Stevea Mandandu koji je početkom ove sezone preselio u Crystal Palace. Mandanda i Gregory Coupet su rekoderi sa po četiri nagrade za najboljeg vratara Le Championna, dok je Hugo Lloris tri puta biran najboljim.

Subašić je ove sezone upisao 52 nastupa na vratima Monaca.

Monaco u zadnja dva kola mora osvojiti bod kako bi i matematički osigurao naslov prvaka, pa će Subašić imati još jedan razlog za slavlje. Prvu priliku Monaco će imati u srijedu kada u zaostalom susretu dočekuje St Etienne.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider