Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važne informacije

Saznajte koliko ima do Poznanja i Gdanjska te kako kotiramo na kladionicama!

Kao što se i očekivalo odmah nakon ždrijeba za Euro 2012. u Ukrajini i Poljskoj, kada su poznate postale sve skupine, većina kladionica izbacila je koeficijente.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako je William Hill, jedna od najpoznatijih svjetskih kladionica, objavila svoje koeficijente i Hrvatska ne kotira baš najbolje. Podsjetimo, hrvatski se nogometaši nalaze u skupini C zajedno sa Španjolskom, Italijom i Irskom. William Hill, pak, predviđa da su Španjolska i Italija debelo ispred u ulozi favorita od ostalih konkurenata.

Tako je određen koeficijent 1.53 da će Španjolska biti pobjednik skupine. Na Italiju je 3.75, na Hrvatsku 8.50, a na Irsku čak 15.

Samo 1.11 je koeficijent da će se Španjolska plasirati dalje (jedno od prva dva mjesta). I Italija sa 1.36 figurira kao sigurna momčad koja prolazi ovu skupini C. Na Hrvatsku je 3.25 da prolazi skupinu, dok je Irska i u tom segmentu inferiorna (6.00).

Evo i postavljenih koeficijenata za sve tri utakmice Hrvatske:
Hrvatska - Irska 2.10 - 3.00 - 3.20
Hrvatska - Italija 3.50 - 3.20 - 1.91
Hrvatska - Španjolska 7.00 - 3.50 - 1.44

Aktualni svjetski i europski prvak Španjolska je u većini kladionica favorit Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine (3.25).

No, iako Hrvatska ne kotira baš najbolje na kladionicama – što ipak ne znači ništa dok se igrači 'ne potuku' na travnjaku dobra je vijest za navijače da Poljaci imaju izvrsno pivo i votku. Razočarat će se jedino ljubitelji vina jer Poljska – svojih vina gotovo i nemaju.

Dok je hrvatski izbornik Slaven Bilić navijao za 'ukrajinsku' skupinu, hrvatski navijači sigurno su sretniji što ćemo igrati u bližoj Poljskoj. Smještaj u Poznanju i Gdanjsku čak je i jeftiniji nego u Hrvatskoj, noć u hostelu može se naći već za 70 kuna, dok su cijene hotela od 200 do 800 kuna.

Pivo je od 5 do 15 kuna. Gdanjsk, u kojem ćemo igrati zadnju utakmicu, poznat je kao grad simbol komunističkom otporu, dok je Poznanj pak kulturno i transportno središte.
Od Zagreba do Poznana ima 965 km (oko 12 sati vožnje), a od Zagreba do Gdanjska ima 1293 km (oko 15 sati vožnje) što je ipak prihvatljivije nego daleka Ukrajina. Barem će oni željni avanture moći automobilom sredinom lipnja potegnuti do poljskih gradova. (V.R./TS/VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider