Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva šteta!

BiH bila na korak do senzacije protiv Brazila, a onda šok u sudačkoj nadoknadi!

Nogometaši Brazila pobijedili su Bosnu i Hercegovinu 2-1 u prijateljskoj utakmici odigranoj na AFG Areni u švicarskom St. Gallenu pred 17.500 gledatelja...

Izabranici Safeta Sušića ipak nisu uspjeli iznenaditi Brazil i upisati pobjedu u prijateljskoj utakmici odigranoj u švicarskom St. Gallenu.

Iako su pružili odličnu partiju i većim dijelom utakmice zadavali glavobolju Neymaru i Ronaldinhu, na kraju je presudio autogol, kojeg je nesretno u vlastitu mrežu poslao Saša Papac.

U prvoj utakmici u 2012. godini za oba sastava Brazil je do minimalne pobjede došao zahvaljujući smušenoj reakciji lijevog beka u sastavu Safeta Sušića, koji je u prvoj minuti sudačke nadoknade u vlastitu mrežu pospremio ubacivanje Hulka s lijeve strane.

Da se to nije dogodilo, Bosna i Hercegovina došla bi do remija u drugom sudaru protiv najveće nogometne reprezentacije na svijetu, vlasnika pet naslova svjetskog prvaka.

Brazilce je u vodstvo doveo lijevi bek Real Madrida Marcelo preciznim udarcem u četvrtoj minuti. Na lijevoj ga je strani 16-erca lijepo proigrao Lazijev veznjak Hernanes.

Samo devet minuta kasnije na 1-1 izjednačio je Vedad Ibišević na proigravanje Edina Džeke. Pucao je napadač Stuttgarta zapravo prilično traljavo, ali je Interov golman Julio Cesar pacerski reagirao propustivši loptu u mrežu.

Rezultat je bio izjednačen sve do prve minute sudačke nadoknade kada je autogol nesretno postigao Papac za konačnih 2:1.

Unatoč porazu, BiH je hrabrom večerašnjom predstavom, pokazala da s puno optimizma može čekati početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se 2014. godine igra u Brazilu.

S druge strane, mogu biti vrlo zadovoljni i Brazilci, kojima je to bila šesta pobjeda zaredom.

 

Tijek utakmice:

90+3' Utakmica je završena. Brazil je slavio s 2:1.

90+1' GOOOOLLL!!! Saša Papac poslao je loptu u vlastitu mrežu za vodstvo i vjerojatnu pobjedu Brazila! Kakav šok za BiH!

89' Kakva prilika Džeke! BiH napadač odlično je prošao dvojicu Brazilaca, ali neće lopta u gol!

84' Džeko je još jednom povukao s centra, ali Brazilci su ovoga puta koncentriranije ispratili loptu i nema novog pogotka za BiH, iako je s obzirom na prikazano, zaslužila postići drugi pogodak na utakmici.

74' Sada prilika Brazila!! Neymarov sjajni pokušaj iz kontre na samo nekoliko metara uspio je obraniti Begović.

69' Dani Alves puca iznad gola, nakon prekršaja nad strijelcem prvog gola Marcela.

66' Pokušaj Brazilaca, koji su se malo razbudili nakon lošeg otvaranja drugog poluvremena, Marcelo je centrirao, a Hernanes pucao pored gola.

61' BiH apsolutno dominira u drugom poluvremenu i pogodak doista visi u zraku.

58' Nova prilika za BiH! Ali Misimović nije bio previše precizan.

55' Ponovno Džeko, koji je pokušao iskoristiti odličnu loptu s centra, ali ipak je neprecizno pucao i izborio korner. Ali nema opasnosti za brazilska vrata.

52' Sada je u prilici bio Neymar, ali Begović je spreman. BiH za sada zasluženo drži neriješen rezultat.

51' Zasada bez prave prilike na obje strane. Džeko je povukao jednu kontru samo koju minutu ranije, ali  ubačaj Jahića uspjeli su zaustaviti Brazilci.

46' Počelo je zanimljivo drugo poluvrijeme.

45+1' Nakon minute sudačke nadoknade, završeno je prvo poluvrijeme utakmice na St. Gallenu, a BiH se odlično suprotstavila favoriziranim Brazilcima.

45' U završnici prvog poluvremena odlična prilika Pjanića, koji je s nekoliko metara ravno u brazilskog vratara

42' BiH se za sada odlično drži protiv favoriziranih Brazilaca, nekoliko vrlo dobrih pokušaja i sigurno je kako će se do zadnjega boriti za pobjedu pred 17.500 gledatelja na St. Gallenu.

35' Kakva prilika Misimovića! Bio je u odličnom naletu i ostavljen sam da iskoristi sjajnu povratnu lotpu, ali je pucao iznad grede.

28' Novi opasni pokušaj za Brazilce, ali Begović se odlično ispružio i izbacio loptu. Korner za Brazil, ali nema opasnosti za BiH vrata.

20' Kakva prilika za Brazil! BiH se čudom spasila od novog pogotka! Ali zahvaljujući sjajnoj reakciji Begovića i Spahića, rezultat je ostao nepromijenjen, 1:1.

13' GOOOOOLLL!! Vedad Ibišević postigao je pogodak za izjednačenje 1:1 na St. Gallenu! Lijepo je kroz noge poslao loptu u brazilsku mrežu za veliko slavlje mnoštva BiH navijača. Akciju je kreirao Edin Džeko, koji je presjekao dodavanje Brazilaca na centru i sjajno pronašao Ibiševića koji je u trku uspio doći ispred Julia Cesara i pomalo neočekivano poslati loptu u brazilsku mrežu.

8' Vrlo brz prodor Neymara po lijevoj strani, a BiH reprezentativci nemaju načina da ga zaustave rušenjem malo van kaznenog prostora. Brazilci traže prekršaj i izborili su slobodan udarac, ali Ronaldinho je prebacio loptu na drugu vratnicu i nema opasnosti za BiH.

4' GOOOOOLLL!! Brazil vodi 1:0. Strijelac je Marcelo! Odličan start za favorizirani Brazil već nakon samo tri i pol minute igre. Marcelo je nakon odlične asistencije Danija Alvesa sjajno poslao loptu u desni kut, nebranjeno za BIH vratara i prvi uobičajeni ples brazilskih igrača na večerašnjoj utakmici.

2' Paklena je atmosfera u St. Gallenu, kao što je bilo i za očekivati, mnoštvo je navijača BiH reprezentacije.

1' Počela je utakmica.

Nakon što su prijateljski susret odigrale reprezentacije Srbije i Armenije, današnji program na nogometnim travnjacima zaključit će Bosna i Hercegovina i peterostruki svjetski prvak Brazil.

>> Neymara privlači Barca: Gdje je ta Bosna, uvalit ćemo im osam komada!

Momčadi Safeta Sušića večerašnji će susret biti priprema za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje se 2014. godine igra u Brazilu.

Brazilci će večeras igrati bez nekih zvijezda, Robinha, Alexandra Pata, Kake, Maicona, te Ramiresa, ali u sastavu će biti Neymar, Ronaldinho i Dani Alves te će biti veliki favoriti protiv BiH. U prilog tome ide i podatak da u posljednjih sedam utakmica nisu doživjeli poraz, a posljednji put izgubili su protiv Njemačke 3:2. Inače, na zanimljiv je način mlada brazilska zvijezda Neymar, najavila večerašnji ogled pitanjem 'gdje je ta Bosna, osam komada ćemo im uvaliti'.

BiH: Begović, Spahić, Papac, Jahić, Pandža, Misimović, Medunjanin, Rahimić, Pjanić, Ibišević, Džeko

Brazil: Julio Cesar, Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Hernanes, Fernandinho, Sandro, Ronaldinho, Neymar, Leandro Damiao
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider