Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Bayern na vratima

Totalni raspad Arsenala: Evo gdje Wenger vodi sa sobom najveće zvijezde

Arsenal bi na ljeto mogle napustiti najveće zvijezde, a klub započeti novu eru pod novim menadžerom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mesu Ozil i Alexis Sanchez uporno odbijaju produžiti ugovore s Arsenalom, što je znak da bi na kraju sezone mogli „dići sidro“.

Talijanski Calciomercato piše da je Paris SG živo zainteresiran za Ozila i Sancheza, ali prilično iznenađujuće i za Arsenea Wengera, dugogodišnjeg menadžera „topnika“, nakon umirovljena Alexa Fergusona, najdugovječnijeg menadžera na klupi istog kluba u Premierligi.

Iako Wenger nije osvojio englesko prvenstvo od 2004. i pod udarom je kritika dobrog dijela navijača Arsenala, na Parku prinčeva navodno kotira kao mogući nasljednik Unaija Emeryja, ako Španjolac ne uspije osvojiti francusko prvenstvo ili Ligu prvaka. Wenger je ipak Francuz, a Parižani se nadaju da bi sa sobom mogao povući Ozila i Sancheza.

Wenger je posljednjih mjeseci u nekoliko navrata dao naslutiti da bi na kraju sezone mogao napustiti Arsenal i možda se umiroviti, ali nije to izrijekom potvrdio, tako da su sve opcije ipak otvoreno.

Ozil i Sanchez na meti su još nekolicine velikih europskih klubova. Njemački mediji već duže vrijeme spekuliraju kako Bayern ispituje teren na Emiratesu i priprema teren za Ozilov transfer.

Da se na tom planu nešto kuha, govori i izjava Michaela Ballacka za Bild.
„Ozil je fantastičan igrač. Svjestan je da je nedodirljiva zvijezda u Arsenalu i da ga želi puno klubova. Živi u Londonu, prekrasnom gradu, svjetskoj metropoli i igra za veliki klub. Ako ste top-igrač u Engleskoj, imate kultni status, oko vas je veća gužva nego u primjerice u Njemačkoj. Tretirani ste s puno više uvažavanja, s više pažnje, osjećate se posebnije“, započeo je Ballack pa poentirao.

„Dakle, postoje brojni razlozi zašto bi mogao produžiti s Arsenalom. Ali, ako želi osvajati najvažnije titule, imat će puno veće šanse s Bayernom“, zaključio je Ballack.

Odlazak Ozila, Sancheza i Wengera značio bi i totalni rapad današnjeg Arsenala i početak nove ere.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider