Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A htjeli su ga ubiti nakon Eura...

Poljska: Uhićeni gotovo svi suci, finale kupa sudi Howard Webb?

Serija uhićenja nogometnih sudaca u Poljskoj se nastavlja. Zbog korupcije je do sada u pritvoru završilo čak 68 nogometnih sudaca i dužnosnika. Slobodnih sudaca ima još samo 17, a za jedno kolo prve lige potrebno ih je 18...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučer je u Sosnovcu uhićen Mariuš Ž., a jutros u svom domu u Varšavi i Pjotr P. koji je još neki dan sudio na jednoj utakmici, javljaju poljski mediji.

Poljska tako, na 'lageru' ima 17 od potrebnih 18 licenciranih glavnih sudaca, koliko je potrebno je jedno kolo prve lige. A očekuje se još uhićenja. 

Otkako je započela istraga o korupciji u nogometu 2005., poljska je policija na ispitivanje privela 196 osoba, od kojih je čak 68 zadržano u pritvoru. Među pritvorenima su i dvojica visokih dužnosnika Poljskog nogometnog saveza, Wit Ż. i Kazimierz F.

>> Poljski nogometni savez suspendiran zbog korupcije

No, tu ova tragikomična priča ne staje. Uslijed 'pomanjkanja' kadra, ali i povjerenja u preostale domaće suce, Poljaci su se okrenuli stranima. I to ne bilo kome, već svom 'krvniku' s Eura 2008. - Howardu Webbu.

Englez je nakon Eura postao jedan od najomraženijih ljudi u Poljskoj jer im je na utakmici protiv Austrije donio kontroverznu odluku i dosudio penal za domaćine. Taj je gol potopio sve nade Poljaka da će se plasirati dalje. Od tada je Webb primio brojne prijetnje poljskih navijača, pa zvuči pomalo suludo da upravo njega zovu na finale Kupa koje će se 6. lipnja igrati na stadionu Slaski u Chorzowu.

'Da, mi zaista želimo Webba. Tko je od nas bezgrešan, nek prvi baci kamen. Vrijeme liječi rane, a sad je dobro vrijeme pomirenje', kazao je Bartosz Remplewicz, čelnik tvrtke Remes koja je glavni sponzor poljskog kupa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider