Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Analiza najjačih liga

Pogledajte tko bi trebao osvojiti naslove prvaka i kako stoje Hrvati

Nogometna prvenstva najjačih europskih liga ulaze u završnu fazu...

Iako je nogometni vikend tek završio, širom Europe prvenstvene utakmice igraju se večeras i sutra. Manje od deset kola do kraja sezone: pogledajte tko bi trebao osvojiti naslove prvaka, i kako stoje hrvatski nogometaši.

U pet najjačih nogometnih liga, završna borba za naslov prvaka negdje će biti sasvim neizvjesna, a negdje je već riješena. Najviše hrvatskih nogometaša sudjeluje baš tamo gdje je uzbudljivo.

U ovom trenutku, najneizvjesnije je prvenstvo Francuske. Prema procjenama kladionica: Monaco je blagi favorit s 53 posto izgleda, a Paris St. Germain vrlo blizu, s 44 posto. Na ljestvici: PSG zaostaje tri boda, i još nije bio prvi ove sezone.

Iduće najneizvjesnije prvenstvo je španjolsko. Real Madrid nije bio prvak četiri puta zaredom, a u ovom trenutku ima 71 posto izgleda za povratak titule. To je dva i pol puta više od Barcelone, koja je na 28 posto. Na ljestvici, Real ima utakmicu manje i dva boda više.

Utrka za naslov u Engleskoj zamalo je pa riješena. Chelsea je pobjegao na sedam bodova razlike, i ima 87 posto izgleda za titulu. Prva prijetnja mu je Tottenham, ali ima samo osam posto. A moćnom Manchester Cityju ostalo je još samo tri posto izgleda. Guardiolina ekipa za Chelseajem zaostaje 11 bodova.

Slično je i u Italiji. Juventus na ljestvici ima šest bodova više od Rome, i prema kladionicama: čak 91 posto izgleda za nastavak šampionskog niza. Iako Roma bodovno ne zaostaje tako mnogo, ostaje joj samo šest posto, pa Napoliju dva posto, i tako dalje.

I na kraju, stvari su gotovo sto posto riješene u Njemačkoj. Bayern je pobjegao na 13 bodova razlike, i praktički ga više nitko ne može dostići. (...) A tko će od hrvatskih nogometaša osvojiti najjače europske titule? U Njemačkoj neće! A neće ni u Engleskoj, gdje je sve ostalo na Lovrenu i Liverpoolu.

Ali zato bi u Francuskoj Danijel Subašić mogao postati naš prvi prvak te zemlje nakon skoro 20 godina. Najbolji hrvatski vratar za to ima onih Monacovih 53 posto izgleda.

U Italiji: Hrvatska praktički sigurno ima prvake. To će najvjerojatnije biti Mandžukić i Pjaca s Juventusom. A ukupni hrvatski postotak penje se do 94 posto, kad u obzir uzmemo još Roga i Strinića u Napoliju, Perišića i Brozovića u Interu, i tako dalje.

I na kraju: u najjačoj ligi prema službenoj UEFA-inoj ljestvici - španjolskoj - Hrvatska će sigurno imati prvaka. Bit će to ili Modrić i Kovačić s Realom, ili Rakitić s Barcelonom. A čak i ako Atletico napravi čudo u završnici, trofej će podići Vrsaljko. Pred nama je uzbudljivo i trofejno nogometno proljeće.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider