Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eduardo obranio 'penal'

Dinamo pao u završnici s igračem manje: Junak Pardo sam okrenuo 'modre'!

U susretu 4. kola F skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je u Pireju izgubio od Olympiacosa 1-2 i ostao bez izgleda za plasman u osminu finala...

Dinamo je vodio na poluvremenu, no domaćin je u nastavku susreta okrenuo rezultat i izborio pobjedu. Dinamo je poveo u 21. minuti golom Armina Hodžića i do kraja poluvremena održao je vodstvo. Olympiacos je mogao izjednačiti u 53. minuti, no Eduardo je obranio jedanaesterac Kostasu Fortounisu. Ipak, u 65. minuti je Kolumbijac Pardo izjednačio i to svega minutu nakon što je ušao u igru. Novi problemi za Dinamo nastali su u 79. minuti kada je Josip Pivarić zaradio crveni karton. Domaćin je igrača više iskoristio u 90. minuti, a pobjednički pogodak ponovo je postigao Pardo.

Veliki korak naprijed Dinama: 'Modri' mogu do boda u Londonu

Zoran Mamić: Možemo iznenaditi Arsenal u Londonu

Dinamo je izgubio još jednu europsku utakmicu u kojoj je imao i rezultatsku prednost od 21. minute, kao i psihološku nakon promašenog jedanaesterca Fortounisa. No, 'modri' nisu izdržali s igračem manje dokraja, primili su vrlo, vrlo jeftin zgoditak u zadnjoj minuti i oprostili se od Europe.

Dvoboj je počeo s dvije šanse domaćina - u 7. minuti je udarac Fourtonisa iz daljine očešao vratnicu, a u 15. minuti je Masuaku pokušao glavom lobati Eduarda, no bio je zamalo neprecizan. U 21. minuti Dinamo je poveo iz svog prvog pravog napada. Pivarić je s desnog boka uputio savršeno precizan centaršut, a Hodžić je glavom posremio loptu pod samu gredu domaćeg vratara. Pogodak Zagrepčana šokirao je Grke, uslijedili su njihovi jalovi napadi bez prave završnice, da bi u 39. minuti Rog bio u prilici i povećati vodstvo, no nije uspio pravovremno podmetnuti nogu u trenutku kada je vratar Olympiacosa otišao u prazno.

U 53. minuti Goncalo je u kaznenom prostoru srušio Ideya, a španjolski sudac je dosudio kazneni udarac za domaćine. Izvođač je bio Fortounis, a Eduardo je pogodio stranu i uspio obraniti udarac, da bi najbolji grčki igrač prvi došao do lopte i poslao je daleko iznad vratiju. U 65. minuti u igru je kod Olympiacosa ušao Pardo, a svega dvadesetak sekundi kasnije uspio je zabiti. Nakon progravanje Sebe Kolumbijac Pardo je pored Pivarića pogodio sami desni kut vrata Eduarda. U 78. minuti Dinamo je ostao bez Pivarića koji je olako zaradio drugi žuti karton. I dok se očekivao kraj, Dinamo je ponovno primio početnički gol. Na dugu loptu bespotrebno je istrčao Eduardo, a Pardo je lako plasirao loptu pored njega i postao junakom Pireja.

Bio je to četvrti Dinamov poraza u posljednjih pet utakmica. 'Modri' su izgubili posljednja dva europska ogleda protiv Olympiacosa, dva ligaška susreta protiv Rijeke i Splita, a dobili su jedino, i to teškom mukom Mladost iz Ždralova u Kupu. Zanimljivo, Dinamo je do gostovanja u Münchenu protiv Bayerna koncem rujna zabilježili 45 susreta bez poraza u svim natjecanjima. Međutim, nakon 'porcije' na Allianz Areni 'modri' su upisali samo dvije pobjede u zadnjih sedam susreta u svim natjecanjima.

Jeste li zadovoljni igrom Dinama u Pireju?

Ukupno glasova:

U idućem kolu, 24. studenog Dinamo putuje u London na noge Arsenalu, dok će Bayern ugostiti grčki sastav. Prvi krug Lige prvaka Dinamo zatvara 9. prosinca kada će na stadionu Maksimir gostovati Bayern, a u Pireju se sastaju Olympiacos i Arsenal.

OLYMPIACOS - DINAMO 2-1
Strijelci: 0-1 Hodžić (21), 1-1 Pardo (65), 2-1 Pardo (90)
Promašeni penal: Fourtunis (Oly, 53)
Crveni karton: Pivarić (Din, 78)
Pred 32.000 gledatelja na stadionu Karaiskaki sudio je Lahoz iz Španjolske.

OLYMPIACOS: Roberto - Elabdellaoui, Siovas, Botia (Da Costa, 52), Masuaku - Milivojević, Kasami (Finnbogason, 80), Hernani (Pardo, 64), Fortounis, Seba - Ideye
DINAMO: Eduardo - Matel, Taravel, Goncalo, Pivarić - Machado, Rog, Antolić - Fernades (Musa, 88), Pjaca (Sigali, 80)- Hodžić (Henriquez, 57)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider