Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekordna plaća

Real na mukama: Velika zvijezda odbila svemirsku ponudu i ide u Englesku

Alvaro Morata odbio je golemu ponudu neimenovanog kineskog kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alvaro Morata odbio je ponudu neimenovanog kineskog kluba ukupno vrijednu čak 175 milijuna eura, pišu španjolski i engleski mediji. Napadač Reala navodno želi ovoga ljeta prijeći u Chelsea i ne misli nastaviti karijeru u kineskoj ligi, u koju, čini se, na kraju sezone odlazi trenutačni centarfor Chelseaja Diego Costa.

Morata je već duže je vrijeme nezadovoljan statusom u Realu, gdje je ljubimac navijača, ali i vječna zamjena Karimu Benzemi. Iako Morata ima puno bolju statistiku od Benzeme, Zinedine Zinedine uporno forsira svojeg sunarodnjaka i čini se da nema namjeru promijeniti mišljenje.

Nezadovoljan u Realu

Spekulira se da se Morata osjeća izigranim, s obzirom na to što mu je obećano pri povratku iz Juventusa. Smatra da su neki igrača Reala privilegirani i da se Zidane nepravedno odnosi prema njemu, pa je stoga donio odluku o napuštanju Santiago Bernabeua.

Budući da je ove sezone zabio 20 golova u svim natjecanjima, te da zabija pogodak u prosjeku svakih 90 minuta, ne čudi što je na meti mnogih velikih klubova. Čini se da su najozbiljniji kandidati Chelsea i Manchester United, a klub sa Stamford Bridgea najveći je favorit.

Morata odbio nemoralnu ponudu Kineza

Moratu visoko cijeni menadžer Chelseaja Antonio Conte, koji je svojevremeno preporučio Moratu Juventusu, pa ne čudi što kruže glasine kako žarko želi prijeći baš u redove londonskog kluba.

Očito da Moratu u toj namjeri neće pokolebati niti astronomske ponude koje stižu iz Kine. Neimenovani kineski klub navodno je ponudio Morati petogodišnji ugovor s godišnjom plaćom od 35 milijuna eura, što je znatno više nego što u ovom trenutku zarađuju Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, ali ovaj je to glatko odbio.

Morata ima tek 24 godine i posve je logično da mu se (još) ne ide u Kinu, gdje se zarađuju golemi novci, ali kvaliteta nogometa daleko zaostaje za najjačim europskim ligama.

Real na mukama

Morata je željan ozbiljnog nogometa, najblještavije scene, a milijuni mu tako i tako neće pobjeći. Ni u Chelseaju ili Manchester Unitedu neće baš igrati za kikiriki.

Ostaje pitanje što će na sve to reći Real kojem je interesu da što više zaradi na Moratinu transferu. Kinezi će vjerojatno ponuditi osjetno veću odštetu nego Englezi, no ako igrač ne želi u Kinu, teško ga je na to natjerati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider