Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovacije cijelog svijeta

VIDEO Messi kao na igrici. I "Realov bilten" se naklonio geniju: „On nije s ovog svijeta“

Svijet piše panegirike najvećoj zvijezdi Barcelone Lionelu Messiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sinoćnjeg „showa“ na Camp Nouu u režiji argentinskog velemajstora, i madridska Marca je priznala: Messi je „vanzemaljac“. Barcelona je samljela Espanyol sa 4:1, a Lionel Messi radio je čudesa, kao da doista nije s ovog svijeta.

Gotovo da nema svjetskog medija koji se sinoć nije naklonio „čarobnjaku iz Rosarija“. "Planet Zemlja" piše panegirike najvećoj zvijezdi Barcelone, a ima i zašto. Ovacije Camp Noua sve govore.

Kod drugog gola provozao je četiri igrača Espanyola na „kocki leda“, uspio je prodati i „tunel“, pucao je vrhom kopačke i vratar mu je obranio, a Luis Suarez „odbijanac“ je pospremio u mrežu.

Kod trećeg gola Messi je napravio nešto manje spektakularan prodor i asistirao Jordi Albi. Četvrti je sam zabio nakon akcije koja je sličila na kompjutersku igricu.

„Messi igra kao na 'Playstationu'. Zaslužio je da zabije onaj gol, jer bi bio najbolji u posljednjih nekoliko godina. Ali, nije imao sreće, ja sam samo pritrčao i poslao loptu u mrežu“, izjavio je nakon utakmice urugvajski napadač koji je zajedno s argentinskim prijateljem izjednačen na vrhu ljestvice strijelaca Primere, obojica su postigli po 12 golova, dva više Cristiana Ronalda, najveće zvijezde rivalskog Real Madrida.

Suarez je zabio dva gola na utakmici, prvi nakon briljantne duge lopte Andresa Inieste, koji je također odigrao veliku utakmicu. Upravo je Iniesta izbacio tri igrača Espanyola iz ravnoteže i u padu dodao loptu Messiju prije njegova slaloma prije drugog gola, tako da ta akcija dobiva na dodatnoj spektakularnosti.

Suarez je to bio stoti gol u dresu Barcelone otkada je stigao iz Liverpoola prije samo dvije godine. Ove sezone zabio je ukupno 15 golova: 12 u ligi, 1 u španjolskom Superkupu i dva u Ligi prvaka.

Prema statistici El Mundodeportiva Messi je sinoć odigrao 600. utakmicu za Barcelonu, 551 natjecateljsku i 49 prijateljski. Espanyol mu je jedan od najdražih mušterija. Messi je gradskom rivalu zabio ukupno 15 golova.
Nakon sinoćnje Messijeve ekshibicije i male škole nogometa, fanovi širom svijeta zasuli su porukama Twitter stranicu France Footballa.

„I neka sada netko kaže da je Ronaldo bolji od Messija“, jedna je od mnogih sličnih poruka.

„Zlatna lopta za ovu godinu otišla je Cristianu Ronaldu, ali za sljedeću možete već upisati Messijevo ime“, sukus je svih komentara.

Ronaldo je vjerojatno zaslužio Zlatnu loptu za ovu godinu, ali za mnoge ljubitelje nogometa ipak nema dileme tko je najbolji igrač današnjice.



 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider