Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve na jednoj utakmici

Dramatične vijesti za Bilića: West Hamu se "crno" piše!

Ako postoji klub kojem je idealno došla stanka zbog utakmica reprezentacija, onda je to West Ham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Serija ozljeda poharala je West Ham kojemu će odlično doći reprezentativna stanka kako bi zbio redove uoči finiša sezone u Premierligi.

Čekićari su protiv Leicestera doživjeli treći uzastopni poraz, a već pet kola ne znaju za pobjedu te su trenutno na 12. mjestu, s tim da pet klubova koji su slabije plasirani imaju utakmicu manje.

Da stvari budu gore, Slaven Bilić je ostao bez trojice važnih karika na neko vrijeme.

Jack Sullivan, sin suvlasnika kluba Davida Sullivana, otkrio je kakvi su ih problemi s ozljedama zadesili.

Najbolji igrač Čekićara, Michail Antonio, zbog ozljede prepone, bit će van stroja tri do četiri tjedna, a Sullivan se nada kako će se zbog iznimnih fizičkih predispozicija vratiti i ranije.

Antonio ove sezone igra odlično, zabio je devet golova i pet puta asistirao, a nedavno je dobio poziv engleskog izbornika Garetha Southgatea i trebao je debitirati za reprezentaciju. Međutim, nakon dvoboja s aktualnim prvacima, u kojem je proveo svih 90 minuta na terenu, ustanovljena je ozljeda i morao je otkazati reprezentaciji te se posvetiti oporavku.

Pedro Obiang, koji se ustalio na poziciji defenzivnog veznog, neće igrati do kraja sezone.

Biliću će glavobolju zadati i ozljeda Winstona Reida, najboljeg centralnog braniča kojeg ima u momčadi. Kapetan reprezentacije Novog Zelanda morao je već nakon 18 minuta izaći iz igre protiv Leicestera, a neće ga biti između četiri i šest tjedana.

Dvije ključne utakmice: Ili mir ili panika

West Ham je u relativno sigurnoj poziciji glede ostanka među najboljima, imaju devet bodova viška u odnosu na Hull City koji je prvi od tri kluba na pozicijama na niži rang.

Međutim, stvari bi se mogle dosta zakomplicirati nesporedno nakon stanke jer Čekićari idu u goste upravo Hullu, a potom i (četiri dana kasnije) ranjenom Arsenalu. Ukoliko izgube oba ta dvoboja, past će za poneko mjesto na ljestvici, a onda će im svaka utakmica biti kvalifikacijska.

Stoga će, u situaciji kad je Obiang izgubljen, a od ranije su ozlijeđeni i Ogbonna, Arbeloa te Töre, jako važno biti kada će se vratiti Antonio i Reid.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider