Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brozović briljirao

Važna pobjeda Hrvatske protiv Islanda u borbi za Svjetsko prvenstvo!

Hrvatska je pobijedila Island rezultatom 2:0 u 4. kolu kvalifikacija za SP u Rusiji.

Hrvatska reprezentacija ostvarila je važnu domaću pobjedu protiv Islanda u posljednjoj utakmici kvalifikacija u 2016. godini. Pobjedničke pogotke postigao je Marcelo Brozović u 15. i 91. minuti utakmice. S nova tri boda neporažena je Hrvatska pobjegla glavnom konkurentu Islandu na tri boda prednosti, a do kraja će kvalifikacija po rasporedu obje reprezentacije odigrati još šest sussreta.

Island je bolje ušao u utakmicu s tri polušanse od kojih je najbolja bila Bodvarssona koji je sam izbio pred Subašića, no nakon prvih 15 minuta goste sa sjevera dodatno je ohladio Marcelo Brozović pogotkom za vodstvo Hrvatske. Odigrao je dupli pas s Ivanom Rakitićem te precizno ljevicom pogodio s vrha 16-erca u donji desni kut Halldorsona.

Nakon tog pogotka trebalo je malo Islanđanima da dođu k sebi, a onda su opet krenuli po gol. No Hrvatska je do kraja prvih 45 minuta imala dvije velike šanse. U obje je u glavnoj ulozi bio Ivan Perišić koji je u 34. minuti pucao zamalo pored gola, a u 41. minuti mu je fenomenalno obranio islandski vratar. Trebao je to biti novi pogodak za Hrvatsku, jer Perišić je sam na sedam-osam metara dobio sjajnu loptu Šime Vrsaljka.

Modrić ipak krenuo u nastavku

Izbornik Ante Čačić nije krenuo s Lukom Modrićem u prvih 11 jer se tek prošlog vikenda vratio nakon ozljede. No odlično ga je zamijenio Mateo Kovačić koji je odigrao prvih 45 minuta. Na povratku iz svlačionice naša je reprezentacija tako bila ojačana kapetanom te imala vodstvo.

Prva velika prilika u nastavku čekala se do 62. minute kada je Bödvarson promašio izjednačenje. Sam je bio pred Subašićem kada je dobio loptu, ali je pod pritiskom hrvatske 'jedinice' pucao pored gola. Sedam minuta nakon toga zaprijetio je Luka Modrić odličnim udarcem s vrha kaznenog prostora, ali obranio je to Halldorson.

Onda je zaprijetio islandskom vrataru još jednom Perišić snažno pucavši glavom u 72. minuti, a minutu kasnije blokiran je pokušaj Vide također glavom. Bile su to minute velike hrvatske dominacije, ali lopta nije htjela u gol gostiju do 91. minute kada opet na isti način pogađa sjajni Marcelo Brozović.

Brozović novim projektilom dovršio posao, Perišić malo pokvario pobjedu

Na kraju je Ivan Perišić zaradio crveni karton u posljednjoj minuti sudačke nadoknade nakon jednog neopreznog starta iako smo dojma kako je prestrogo isključen. Nažalost, Ivana neće biti na domaćoj utakmici protiv Ukrajine 24. ožujka sljedeće godine.

U drugom susretu iz ove skupine Turska je u Antalyji identičnim rezultatom pobijedila Kosovo. Golove za prvu tursku pobjedu zabili su Burak Yilmaz (51) i Volkan Sen (55).

Večeras se još sastaju Ukrajina i Finska.

Na ljestvici vodi Hrvatska sa 10 bodova, Island je ostao na sedam bodova, Ukrajina i Turska imaju po pet bodova, a na začelju su Finska i Kosovo sa po jednim bodom.

Jeste li zadovoljni pobjedom Hrvatske protiv Islanda?

Ukupno glasova:

HRVATSKA - ISLAND 2-0

Strijelac: 1-0 Brozović (15), 2-0 Brozović (90+1)

Crveni karton: Perišić (90+3)

Utakmicu bez gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Rocchi iz Italije.

HRVATSKA: Subašić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pivarić - Badelj, Kovačić (Modrić, 46)- Brozović, Rakitić (Rakitić, 85), Perišić - Mandžukić (Čop, 90+1)

ISLAND: Halldorsson - Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Magnusson - Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, E. Bjarnason (Traustarsson, 76)- B. Bjarnason , Boedvarsson (Kjartarsson, 75)

 

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider