Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Livaković briljirao, ali...

Hrvatska na penale izgubila od Čilea u polufinalu China Cupa!

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Čileanci su bili vrlo precizni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija na penale je poražena od Čilea u polufinalu China Cupa. Nakon 90 minuta rezultat je bio 1:1 pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su Čileanci slavili s 4:1. Vatreni će za treće mjesto igrati protiv domaćina Kine, ove subote s početkom u 08:35 po našem vremenu, dok će se u finalu sastati Čile i Island koji je s 2:0 bio bolji od Kineza.

U prvoj utakmici u 2017. godini Hrvatska je bila lišena usluga svojih najboljih igrača jer se China Cup ne odigrava u službenom terminu FIFA-e pa je Ante Čačić u Kinu poveo svojevrsnu reprezentaciju HNL-a, uz Filipa Ozobića (Gabala, Azerbajdžan) i Tonija Datkovića (Koper, Slovenija).

I prije turnira znali smo da će na ovoj utakmici zaigrati postava koja nikad prije igrala zajedno niti će ikad više. Čačić se odlučio za sastav u kojem su dominirali igrači Dinama - Dominik Livaković, Mario Šitum, Domagoj Antolić i Josip Pivarić koji je ponio i kapetansku traku.

U nastavku su svi igrači s klupe dobili priliku, osim rezervnog vratara Andreja Prskala te Tonija Datkovića i Josipa Juranovića.

Čile bolje otvorio utakmicu i zasluženo poveo

Što se samih zbivanja na terenu tiče, Čile je bolje otvorio utakmicu, nametnuo se s posjedom lopte i prvi put zaprijetio u osmoj minuti kada je pucao Jose Pedro Fuenzalida.

Početnu inicijativu Čileanci su naplatili u 18. minuti. Napadač Hoffenheima Eduardo Vargas izneredio je lijevu stranu naše reprezentacije - riješio se prvo Šituma, zatim i Pivarića, a zaustaviti ga nije uspio niti Mateo Barać nakon čega Vargas daje loptu na lijevo za Cesara Pinaresa, a ovaj u svom debiju za reprezentaciju lijepim udarcem vanjskim dijelom kopačke pogađa suprotni kut Livakovićeva gola.

Najbolja šansa za Hrvatsku stigla je iz kornera kada je Antonio Perošević glavom vratio loptu na vrh peterca, a tamo, također glavom, iz okreta puca stoper zaprešićkog Intera Jakov Filipović, ali lopta odlazi pored lijeve vratnice Tosellija koju je samo ispratio pogledom.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Čileanci su zaprijetili, Leonardo Valencia je s desne strane ubacio za Pinaresa koji puca u padu glavom, ali Livaković odbija loptu koja je išla u donji desni kut.

Livaković održao Hrvatsku na "životu"

Na konkretniju prijetnju Hrvatske čekali smo do 65. minute kada je Andrijašević ukrao jednu loptu na sredinu terena i dao za Frana Tudora koji je zavrnuo na drugu stranu, ali tamo dvojica naših ne uspijevaju stići loptu i ugurati ju u mrežu.

Hrvatsku je na "životu" održao vratar Livaković koji je imao niz sjajnih intervencija na cijeloj utakmici, a posebno se istaknuo u 71. i 73. minuti kada je dvaput obranio stopostotne šanse Vargasu.

Kako to već obično biva, Čile je kažnjen za brojne promašaje. U 77. minuti je Fran Tudor, kojeg je Čačić prebacio na desno krilo, ubacio u šesnaesterac gdje je najbrži na lopti bio Franko Andrijašević i "topovskim" udarcem matirao Tosellija za izjednačenje.

Mogla je Hrvatska i do potpunog preokreta u 87. minuti kada je Josip Mišić ciljao i gađao s 18 metara, ali lopta odlazi pored lijeve stative. Rezultat se u preostalih nekoliko minuta nakon toga nije mijenjao pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje su više znanja i koncentracije imali Čileanci, a njihov vratar Cristopher Toselli prometnuo se u junaka ovog polufinala.

Penali:

Eduardo Vargas 0:1
Josip Pivarić 1:1
Pablo Galdames 1:2
Domagoj Antolić - brani Cristopher Toselli
Jean Beausejour 1:3
Mirko Marić - brani Cristopher Toselli
Alvaro Ramos - 1:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider