Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Bijeli" ispunili plan

Hajduk dobio pojačanje: Vlašić ide kao tenk, ali mora popraviti udarac

Hajduk je ostvario plan, pobijedio je bez primljenog gola, ali u Sofiji će vjerojatno morati odigrati bolje za prolaz dalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teška, ali slatka pobjeda (1:0) Hajduka na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju. Mogao je Hajduk i bolje proći da je Nikola Vlašić bio prisebniji u dvije situacije, posebice nakon solo prodora u drugom poluvremenu kada je slabo pucao.

Vlašić ide naprijed i probija obranu kao tenk, doista ga je teško zaustaviti, ne može ga se srušiti tako lako, ali čini se da još mora poraditi na udarcu. U velikoj želji žuri, prečesto silovito zamahne i ne zahvati loptu kako bi htio. Tu ima dosta prostora za napredak.

Hajduk nije odigrao bajnu utakmicu, uostalom kao ni Levski. Nije to bila igra za polizati prste, ali uvijek je teško na otvaranju sezone. Ni jednoj ni drugoj momčadi nije bilo lako igrati pas igru na dosta lošem terenu, punom kvrga i rupa.

Za Hajduk je najvažnije da je ostvario plan, pobijedio je i nije primio gol. Daleko od toga da je bilo što riješeno, ali 1:0 uvijek je lijepa prednost. Levski se pokazao dostojnim suparnikom, Bugari su pokazali da znaju kombinirati i biti opasni, posebice preko desne strane s koje su konstantno prijetili domaćinu.

Borja Lopez bit će pojačanje

Splićani za uzvrat moraju skovati plan kako da zatvore svoj lijevi bok koji je u prvoj utakmici najviše visio. Što se tiče obrane, čini se da je Hajduk dobio pojačanje. Borja Lopez odigrao je solidnu utakmicu, nije radio veće pogreške, dobro je stajao na terenu i za očekivati je da će polako podizati formu kao i cijela momčad. Joan Carrillo zacijelo očekuje da će njegova momčad značajno podići formu do uzvrata, jer Hajduk će vjerojatno morati odigrati bolje za prolaz dalje.

Dobro je za Hajduk što Levski u uzvratu u Sofiji neće moći računati na vjetar u leđa svojih vatrenih navijača. Koliko znače navijači Hajduku, pokazala je večerašnja utakmica. Torcida je nosila „Bijele“ na malenom, ali pravom nogometnom stadionu Hrvatskih vitezova.

Atmosfera je bila prava južnjačka, navijanje žestoko, gostima je bilo nezgodno prići aut-crti, u nekoliko navrata letjeli su upaljači i kovanice, što nije za pohvalu i treba osuditi, ali tako je to kada Hajduk igra na stadionu bez atletske staze, neizbježni navijački folklor koji pleše na rubu regularnosti.

No, nisu ni navijači Levskog sveci, da nemaju kaznu, u uzvratu bi vjerojatno bilo slično, ako ne i puno gore. Utakmica bez gledatelja olakšat će situaciju Hajduku, Splićanima će sigurno biti lakše pred praznim tribinama.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider