Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ždrijeb Europske lige

Hajduk otvara euro-sezonu protiv Bugara ili Crnogoraca, Osijek ide u Andoru

Dva od tri hrvatska predstavnika u idućem izdanju Europske lige našli su se u ždrijebu prvog i drugog pretkola tog natjecanja.

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu je, nakon onog za Ligu prvaka, održan i ždrijeb prvog i drugog pretkola Europske lige.

Hajduk će u drugom pretkolu u prvoj utakmici 13. srpnja ugostiti pobjednika dvoboja prvog dvoboja: Levski Sofia - Sutjeska Nikšić. Levski i Sutjeska igrat će prvo 29. lipnja u Sofiji, a uzvrat je sedam dana kasnije u Nikšiću.

Bugarski i crnogorski klub odmjerit će snage u dvije utakmice, a bolji će doći na megdan Splićanima u Dugopolje (utakmica se neće igrati na Poljudu koji će u to vrijeme biti zauzet zbog održavanja Ultra festivala).

Levski nije ostao u lijepom sjećanju navijačima Hajduka. Prije 18 godina, u prvom kolu Kupa Uefa, Bugari su s ukupnih 3:0 eliminirali Hajduk. Na Poljudu je nije bilo 0:0, a u Sofiji su igrači Levskog triput matirali Stipu Pletikosu i otišli dalje.

Osijek nakon Andore u Švicarsku

Hrvatski predstavnik u prvom pretkolu, Osijek, izvukao je andorski klub UE Santa Coloma kod kojeg će gostovati u prvoj utakmici 29. lipnja, a potom ih u Gradskom vrtu ugostiti 6. srpnja.

Zanimljivo, kad je posljednji put igrao u Europi, u ljeto 2012. godine, Osijek je sezonu započeo protiv kluba iz Andore koji se zove FC Santa Coloma.

U slučaju (očekivanog) prolaza Osječana protiv amatera iz Andore, u drugom ih pretkolu čeka švicarski Luzern kod kojeg će prvu utakmicu igrati u gostima 13. srpnja, dok je uzvrat 20. srpnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider