Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte najljepši gol

FOTO Nagrade FIFA-e: Modrić i službeno u najboljih 11, Ronaldo igrač godine!

Luka Modrić je jedna od glavnih zvijezda glamurozne dodjele nagrada FIFA-e.

Nakon mnogih priznanja za sjajne izvedbe u 2016. godini stiglo je i ono krovne svjetske nogometne organizacije. Luka Modrić je uvršten u najboljih 11 na dodjeli nagrada u Zürichu, a s njim su u idealnoj momčadi još četiri suigrača iz Reala.

Radi se o Cristianu Ronaldu, Sergiju Ramosu, Marcelu i Toniju Kroosu. Najveći rival Barcelona ima četiri igrača u idealnoj postavi - Gerarda Piquea, Lea Messija, Luisa Suareza i Andresa Iniestu. Unatoč tome zvijezde Barce se nisu pojavile na izboru.

Preostala dva mjesta popunjavaju Manuel Neuer i Dani Alves.

Kao što se i očekivalo, za najboljeg igrača godine izabran je Portugalac Cristiano Ronaldo koji je predvodio Portugal i Real Madrid do naslova europskih prvaka. 

"Ovu fantastičnu godinu ne mogu zaboraviti. Hvala svima što su glasali za mene", poručio je Cristiano Ronaldo.

Za najboljeg trenera izabran je Claudio Ranieri čiji Leicester je senzacionalno osvojio Premierligu. Nagrada za fair play ide Atletico Nacionalu koji je trofej Copa Sudamericana prepustio Chapecoenseu čija je momčad tragično poginula u avionskoj nesreći. 

Nagrada Ferenc Puškaš za najbolji gol ide Malezijcu Mohdu Faizu bin Subriju za sjajan slobodni udarac u utakmici malezijske lige. On je postao prvi azijski nogometaš koji je osvojio ovu nagradu.

Nagradu za izvrsnu karijeru je dobila legenda Futsala Falcao. Najbolja nogometašica je Amerikanka Carli Lloyd koja je obranila ovu titulu. Dodijeljena je i nagrada za najbolji navijački trenutak, a ona ide u ruke navijača Liverpoola i Borussije Dortmund i njihovo zajedničko navijanje u spektakularnoj utakmici Europske lige. Nagradu su posvetili tragično poginulim navijačima na Hillsboroughu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider