Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema još ni 16 godina

VIDEO Novo nizozemsko čudo od djeteta na korak je od Uniteda

Manchester United proteklih godina vrlo intenzivno "češlja" nogometno tržište u Nizozemskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednje dvije godine Manchester United redovito dovodi igrače iz Nizozemske, a tako bi mogao nastaviti i u nadolazećem zimskom prijelaznom roku.

Na meti Crvenih vragova je Daishawn Redan, mladić koji će početkom veljače proslaviti 16. rođendan.

Redan je napadač koji oduševljava svojim golgeterskim sposobnostima u mlađim kategorijama Ajaxa, a premda je u U-17 reprezentaciji Nizozemske počeo igrati kao dvije godine mlađi od svojih suigrača i suparnika, istaknuo se s pet golova u šest utakmica.

Poput brojnih slavnih nogometaša koji su igrali za Nizozemsku (Clarence Seedorf, Edgar Davids, Jimmy Floyd Hasselbaink...) i Redan je porijeklom iz Surinama i posjeduje veliki talent.

Henny De Regt, bivši Ajaxov skaut koji trenutno radi u akademiji Manchester Uniteda, nagovara Redana na dolazak. Cijeli posao blizu je realizacije jer je i sam igrač priznao da bi, od svih velikana koji ga prate, najradije na Old Trafford.

Ukoliko Redan dođe, bit će peti Nizozemac koji je u posljednje dvije i pol godine potpisao za Manchester United.

U ljeto 2014. stigli su Daley Blind i Timothy Fosu Mensah, a godinu kasnije Memphis Depay i Tahith Chong.

I dok su Blind i Depay kupljeni kao igrači za koje je ukupna odšteta bila veća od 50 milijuna eura, Fosu-Mensah i Chong su dovedeni kao mladići koji obećavaju, odnosno ulaganje u budućnost.

Fosu-Mensah ima 18 godina, a još prošle sezone je upisao osam nastupa u Premierligi za prvu momčad. Što se tiče Chonga, on igra sjajno za U-18 ekipu. Nicky Butt, koordinator trenera u akademiji Uniteda, s nestrpljenjem čeka kad će Chong zaigrati za seniore.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider