Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nude mu brda i doline

Barca priprema veliku senzaciju: Rovare kod ljutog rivala

Barcelona traži novog trenera u redovima velikog rivala...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelonina potraga za novim trenerom već je postala najveća transferna saga ove godine. Gotovo svakog tjedna u medijima širom Europe osvane neki novi kandidat.

Do sada su se spominjali Jurgen Klopp (Liverpool), Ronald Koeman (Everton), Thomas Tuchel (Borussia Dortmund), Juan Carlos Unzué (pomoćnik Luisu Enriqueu u Barceloni), Jorge Sampaoli (Sevilla), Ernesto Valverde (Athletic) i Eusebio Sacristán (Real Sociedad), a najnovije ime je Massimiliano Allegri, trener torinskog Juventusa, koji se sastaje upravo s Barcelonom u četvrtfinalu Lige prvaka.

Tu je prilično iznenađujuću informaciju s okusom senzacije u eter je plasirao talijanski Sport Premium. Prema saznanjima istog medija Barcelona je navodno već kontaktirala Allegrija i ponudila mu ugovor na tri godine, uz plaću od 8 milijuna eura neto godišnje, dakle zajamčena mu je zarada od čak 24 milijuna eura.

Nakon četiri godine provedene u Milanu, Allegri je već treću sezonu na klupi Juventusa i na dobrom je putu da osvoji treći uzastopni naslov prvaka Italije, što će biti Juventusova rekordna šesta titula zaredom.

Allegri je 2015. pomalo iznenađujuće, nakon što je Antonio Conte napustio klupu Juventusa nezadovoljan europskim ambicijama torinskog kluba, što se ogledalo u rosteru momčadi, odveo Juventus do berlinskog finala Lige prvaka i tamo izgubio od Barcelone.

Dakle, Barcelona je na neki način Allegrijeva sudbina, posebice kad se uzme u obzir da je u dva navrata ispadao od katalonskog kluba u nokaut fazi natjecanja dok je vodio Milan.

Koliko je realno da Allegri zasjedne na klupu Barcelone doista je teško reći, ali čini bi se da bi to za njega bio novi korak naprijed u karijeri i veliki izazov. Dakako da nije nevažno ni to što mu Barca nudi znatno veću plaću. Naravno, ako je informacija točna. Možda će puno toga ovisiti i o ishodu predstojećeg okršaja u četvrtfinalu Lige prvaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider