Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer lista

Barca odlučila koga će prodati: 140 milijuna eura za dva pojačanja!

Barcelona mora prodati neke igrače kako bi ovog ljeta dovela pojačanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona se intenzivno priprema za predstojeći ljetni prijelazni rok. Barca traži pojačanja, ali u isto vrijeme mora izbalansirati proračun i ispuniti uvjete FIFA-ina financijska fairplaya.

Katalonski Sport piše kako je Barcin cilj namaknuti 60 milijuna eura od prodaje igrača kako bi zatvorila financijsku konstrukciju za sljedeću sezonu. Na izlaznoj transfer listi navodno su za sada sigurna samo dva imena: Arda Turan i Aleix Vidal.

Obojica su stigli na Camp Nou u ljeto 2015. na zahtjev Luisa Enriquea, no ni Turan ni Vidal nisu ispunili očekivanja, nisu se pokazali pojačanjima i morat će otići.

Turan i Vidal na transfer listi

Barcelona je za Turana platila Atleticu 34 milijuna eura i nada se da bi u ovom trenutku za njega mogla dobiti oko 30 milijuna eura. Prilično nadobudna procjena, ali navodno je za turskog veznjaka zainteresiran Arsenal, a uz to Barca kalkulira i s kineskim tržištem.

Vidal je stigao u Barcelonu kao projektirana zamjena za Danija Alvesa, koji je nastavio karijeru u Juventusu i tamo proživljava drugu mladost, no ubrzo je ušao u sukob s Enriqueom i ovaj ga je ostavio po strani praktički čitavu prošlu jesen.

Kada je početkom ove godine konačno dobio šansu, ozlijedio se protiv Alavesa. U Barceloni se nadaju da ozljeda gležnja neće biti prevelika prepreka za zadovoljavajuću zaradu.

Barca želi Bellerina i Coutinha

Vidal je stigao iz Seville za 17 milijuna eura, a Barcelona se nada da bi za njega mogla dobiti 15 milijuna eura, no vjerojatno bi bila zadovoljna i sa deset milijuna, što je puno realnija procjena.
Barca želi dovesti Arsenalova Hectora Bellerina na poziciju desnog beka. Taj posao mogao bi je stajati oko 50 milijuna eura.

Dok Bellerine ne stigne i ako uopće stigne, na mjesto desnog bočnog uskočit će Sergi Palencia, koji trenutačno nastupa u Barceloni B.
Čini se da je uz Bellerina glavna meta Barcelone brazilski veznjak Philippe Coutinho. Međutim, Liverpool je istaknuo paprenu cijenu, Redsi traže čak 90 milijuna eura i pitanje je hoće li Barca pristati to platiti.

Dakle, Barcelona se nada da će prodajom Turana i Vidala uprihoditi barem 40 milijuna eura, no trebat će joj još 20 milijuna da bi došla do spomenutih 60. Tko će još završiti na transfer listi u ovom trenutku je teško reći, ali čini se da osim najvećih zvijezda nitko nije siguran.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider