Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dosta mu je

Bijesan na Enriquea: Skupo pojačanje Barce želi transfer u Liverpool!

Barcelona i dalje nema rješenja za deficitarnu poziciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aleix Vidal je trebao biti dugoročno rješenje na poziciji desnog beka nakon odlaska Danija Alvesa. Doveden je iz Seville za 18 milijuna eura fiksno i još moguća četiri u bonusima, ali je od siječnja 2016. odigrao samo 16 utakmica.

Ove je sezone u prvenstvu odigrao samo jednu utakmicu i to u šokantnom domaćem porazu od Alavesa. Trener Luis Enrique nije zadovoljan njegovim nastupima i zalaganjem na treningu te na poziciji desnog beka preferira veznjaka Sergija Roberta.

Nakon utakmice s Alavesom Vidal je ispao iz svih kombinacija i više nije ni na klupi. Prema pisanju španjolskog El Mundo Deportiva, Vidalu je dosta takvog tretmana i odlučio je otići u zimskom prijelaznom roku.

El Mundo Deportivo se poziva na informacije koje su procurile iz svlačionice, a po kojima je Vidal već priopćio suigračima da odlazi. Vidalov odnos trenerom Enriquem je loš - između njih dvojice nema nikakve kemije i ne postoje naznake da će se njihov odnos popraviti.

Liverpool već u kontaktu s igračem

Situaciju je dodatnu začinila kontroverzna Vidalova objava na Instagramu. On je objavio fotografiju s treninga, a opis je sadržavao emoticon srednjeg prsta, što su mnogi protumačili kao poruku Enriqueu.

Iako je kasnije promijenio opis poručivši da nije imao tu namjeru, ostaje nepoznato je li objava uvrijedila Enriquea, koji će u svakom slučaju uskoro morati u potragu za novim bekom. Kao jedan od kandidata spominje se i Darijo Srna, a u igri su još Stephan Lichtsteiner, Joao Cancelo i Hector Bellerin.

Iako se nije naigrao u Barceloni, ponuda neće nedostajati ni Vidalu. Engleski mediji prenose da je prvi u redu Liverpool, čiji menadžer Jürgen Klopp traži obrambena pojačanja.

Liverpool je već bio u kontaktu s igračem, ali je njegova situacija u Barceloni tada bila kudikamo bolja. Danas njegov odnos s trenerom izgleda nepovratno narušeno i Liverpool bi mu mogao ponuditi izlaz iz neugodne situacije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider