FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Mirko je novi prvak

VIDEO Cro Cop pobijedio Ishiija prekidom zbog krvarenja: 'Hvala Hrvatima i Japancima'

Cro Cop je ostvario i drugu pobjedu u Japanu te tako osvojio pojas prvaka Inoki Genome Fighta.

Napomena: Zbog ograničenih prava prikazivanja priloženi video mogu gledati isključivo posjetitelji s hrvatskom IP adresom.

Mirko Filipović pobijedio je Satoshija Ishiija tehničkim nokautom nakon što Japanac zbog obilnog krvarenja iz jedne posjekotine iznad čela nije mogao nastaviti borbu. Barem je tako odlučio sudac s čime se Ishii nije složio te je ljutito napustio ring s otvorenom ranom na glavi.

Borba je otvorena jednim middle-kickom Mirka što je bivši olimpijski pobjednik u džudu odmah iskoristio za hvatanje noge i bacanje protivnika na pod. Ishi je bio u dominantnoj poziciji, ali nije uspio nanijeti veću štetu Mirku.

Presudni udarci laktom

Cro Cop je s poda čak uspio zadati kontru laktom, a u drugom uspješnom sličnom pokušaju nanio je, pokazat će se to kasnije, presudnu štetu na glavi Japanaca. Treba reći i kako su ovi udarci dopušteni, jer se nije radilo o vetikalnom udarcu laktom.

Nekoliko puta se borba prekidala kako bi se zaustavila krv iz posjekotine na Ishijevoj glavi, a onda je u drugoj rundi sudac rekao dosta. U međuvremenu se borba preselila u 'stand up' u kojem je Mirko japanske fanove počastio s nekoliko pokušaja legendarnog 'high-kicka'.

''Veliki pozdrav navijačima u Hrvatskoj koji su me bodrili putem malih ekrana i davali mi podršku ovih dana preko Facebooka, ali i Japancima ovdje koji su bili uz mene iako sam se borio protiv jednog od njihovih nacionalnih heroja. Što reći više...'', poručio je Mirko nakon pobjede.

Cro Cop uzeo pojas japanskog IGF-a

Cro Cop je tako postao novi prvak IGF organizacije. Uzeo je pojas Ishiju koji čak nije ni imao veću podršku u dvorani. Mirko je borilačka legenda i domaći su mu navijači dali veliku podršku.

Bila je to druga pobjeda Cro Copa u svom trećem MMA meču nakon odlaska iz UFC-a. Prije godinu i pol dana na istom je mjestu pobijedio Suzukawu, a prošle jeseni izgubio je od Oleinika u Moskvi. To je ukupno druga pobjeda Mirka u nizu nakon slavlja protiv Millera na kick-boks spektaklu Glory u Los Angelesu ovog lipnja.

Satoshiju Ishiiju je to tek prvi poraz nakon gotovo tri godine. Posljednji od kojeg je izgubio bio je legendarni Fedor Emalianenko.

Inoki Genome Fight 2, rezultati:

Cro Cop pobijedio Satoshija Ishiija - tehnički nokaut

Sinichi Suzukawa pobijedio Ikuhisija Minowu - tehnički nokaut

Chris Barnett pobijedio Travisa Wiuffa - tehnički nokaut

Ramazan Esenbaev pobijedio Yukija Yamamota – gušenje

Ryo Sakai pobijedio Juna Anda – tehnički nokaut

Takaaki Oban pobijedio Shuija Morikawu – tehnički nokaut

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider