FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Grand Prix u Zagrebu

Junak iz Rija želi prvo zlato: Evo zašto je hrvanje tako važno u UFC-u

Hrvatski sjajni hrvač Božo Starčević sutra će nastupiti na svjetski jakom turniru u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pola godine nakon što je zapeo na korak do olimpijske medalje, naš sjajni hrvač Božo Starčević sutra će nastupiti na svjetski jakom turniru u Zagrebu. Zašto je hrvanje tako važno u UFC-u, rekao nam je trener američke reprezentacije i bivši vrhunski UFC-ov borac.

Hrvačka elita ovoga vikenda na zagrebačkom Grand Prixu. Od naših najboljih: Neven Žugaj je ozlijeđen, ali Nenad će nastupiti, kao i - Božo Starčević, junak s Olimpijade u Riju. On ove sezone želi svoje prvo veliko zlato!

Bit će tu i mlade hrvatske snage, poput 20-godišnjeg Antonija Kamenjaševića.

Među njima i - američka. A nju vodi bivši vrhunski UFC-ov borac - Matt Lindland - koji objašnjava zašto su hrvači tako uspješni u slobodnoj borbi.

"Znate kako kontrolirati protivnika. Možete ga staviti u poziciju koja odgovara vama, i dobiti borbu. To je vrlo jednostavna strategija! A grčko-rimski stil posebno je koristan u borbi", kaže trener reprezentacije SAD-a.

S obzirom na veliki uspon UFC-a posljednjih godina, možda se među njegovim hrvačima nalaze novi borci?

"Mnogi imaju ambicije baviti se slobodnom borbom nakon hrvačke karijere. Naravno da će imati i tu mogućnost, a ja ih mogu usmjeriti na pravi način. Ali sad je moj cilj osvajanje medalja za SAD."

Medaljama se nadaju i Hrvati, Rusi, Mađari... svi će biti na zagrebačkom Grand Prixu, sutra u 18 i 30.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider