Košarka
SPORTOVI
Košarka
Skromni Bogdanović

VIDEO Harden povukao Rocketse do sedme uzastopne pobjede

Houston Rocketsi su sinoć sa 122 -118 pobijedili Brooklyn Netse Bojana Bogdanovića koji je u porazu svoje momčadi imao skroman učinak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je u 22 minute, koliko je proveo na terenu, zabio sedam koševa, uz jedan skok, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Najbolji strijelac Brooklyna bio je Brook Lopez s 26 poena, Sean Kilpatrick dodao je 17, a Trevor Booker upisao svoj deseti ''double-double'' ove sezone s 10 koševa i 13 skokova.

Rocketse, kojima je ovo sedma uzastopna pobjeda, predvodio je James Harden koji je zabio 36 koševa uz 11 asistencija i osam skokova. Eric Gordon je ubacio 24 koša, od čega šest trica iz deset pokušaja.

Brooklyn je gubio 15 koševa u prvom poluvremenu i na kraju zaostajao 43-53, ali se u trećoj četvrtini, u kojoj je zabio 42 koša, vratio u igru i prije početka zadnjeg dijela utakmice gubio samo pet razlike.

Nešto manje od dvije i pol minute prije kraja, Brooklyn je vodio 114-113, a onda i 116-113 nakon serije od 16-5. No, Houston je zabio zadnja četiri koša na utakmici s linije slobodnih bacanja, dok su Netsi promašivali.

Los Angeles Lakersi su sinoć sa 92-116 izgubili od Sacramento Kingsa.

Los Angeles (10-17) je vodio s devet razlike na poluvremenu, ali onda je posustao. Kings (9-15) su u trećoj četvrtini dominirali sa 39-13, ograničivši Lakerse na najmanje postignutih pogodaka u jednoj trećini ove sezone.

Sacramento je pogodio 15 od svojih 16 šuteva u drugom poluvremenu, izjednačivši vrlo brzo na 60-60, onda su napravili seriju od 23-2 i nakon toga nisu dopustili Lakersima da im se približe.

Cousins je dominirao u tom drugom dijelu utakmice u kojem je zabio 16 od svojih ukupno 31 koša. Tom je učinku dodao i 16 skokova. Darren Collison je dodao 20 koševa.

Najučinkovitiji kod Lakersa bio je D'Angelo Russell koji je zabio 17 koševa, Luol Deng je dodao 16, a Jordan Clarskon 15. Hrvatski košarkaš Ivica Zubac je odigrao dvije minute bez učinka.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider