Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Young gunsi' slave

NBA finale: Oklahoma City poveo 1-0 protiv Miamija

Pobijedili su košarkaši Oklahoma City Thundera Miami Heat 105-94 na svom parketu u prvoj utakmici finalne serije doigravanja NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Devetom domaćom pobjedom u jednako toliko utakmica igranih u njihovoj Chesapeake Energy Areni ove postsezone stekli su prednost uoči druge utakmice na istom mjestu, koja se igra u četvrtak. Prva je pokazala da bi ovogodišnji finale mogla odlučiti ofenzivna, a ne defenzivna igra.

Zaostajali su domaćini za Floriđanima rezultatski sve do 15 sekundi prije kraja treće četvrtine kada su, pogonjeni Russellom Westbrookom, koji je u toj dionici zabio 12 koševa, prvi put prešli u vodstvo. Miami je na poluvremenu imao sedam poena prednosti (54-47), a tijekom prvog poluvremena vodio je i sa 13. Ipak, kao što je često bio običaj u finalnoj seriji Zapadne konferencije protiv San Antonio Spursa, pokazalo se da "Young Gunsima", kako su ih prozvali američki novinari, nije nikakav problem okretati utakmice.

U posljednjoj je dionici igre eksplodirao i Kevin Durant ubacivši u njoj 17 od svojih 36 poena zacementiravši time preokret. Drugo su poluvrijeme Thunderi dobili 58-40, a Westbrook (20 poena) i Durant (21) sami su za te 24 minute nadigrali kompletnu momčad Erika Spoelstre.

Durant je završio s 36 koševa, osam skokova i četiri asistencije, a Westbrook s 27 koševa, 11 asistencija i osam skokova. Serge Ibaka dodao je deset koševa i šest skokova dok je James Harden ovaj put bio nešto samozatajniji: ubacio je svega pet poena uz samo šest ispucanih lopti za 22 minute. Dodao je tri asistencije.

Goste je predvodio LeBron James s 30 koševa, devet skokova i četiri asistencije. Četiri je lopte oduzeo, jednako toliko izgubio. Odigrao je MVP osnovnog dijela sezone napadački svoju najbolju utakmicu finalne serije doigravanja od 11 u koliko je ukupno nastupio, ali je izgubio izravan dvoboj s Durantom, kojeg nije mogao zaustaviti u obrani. Iako je u posljednjoj četvrtini zabio sedam poena, samo je jednom pogodio tijekom prvih osam minuta i 15 sekundi iste, kada su Durant i Westbrook prelamali utakmicu.

Dok u obrani trostrukome najboljem strijelcu lige nije mogao ništa, s druge strane parketa najboljem igraču Thundera puno je pomagao obrambeni specijalist Thabo Sefolosha.
Također, James nije imao pravu podršku suigrača. Wade (19 koševa) je promašio 12 od 19 svojih šuteva, a Chris Bosh (10 koševa) sedam od 11. Od najveće je pomoći Jamesu bio Shane Battier, koji je ubacio 17 koševa (šut iz igre 6-9) u svojoj najboljoj napadačkoj predstavi ovosezonskog doigravanja.(TS)

NBA finale:

Oklahoma City – Miami 105-94 (Durant 36k, 8s, 4a / James 30k, 9s, 4a),
Oklahoma City vodi 1-0 u seriji

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider