Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tajne Dream Teama

Jordan i Pippen: Bili smo ljubomorni, odlučili smo Kukoču zagorčati život

Mnogo zanimljivih detalja i dalje curi u javnost u očekivanju premijernog prikazivanja dokumentarnog filma "The Dream Team", koje je na rasporedu u srijedu na NBA TV-u...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlučili su Amerikanci 20. obljetnicu nastupa košarkaške reprezentacije na Olimpijskim igrama u Barceloni obilježiti senzacionalnim dokumentarnim filmom u kojem se, osim dosad javnosti nepoznatih videosnimki i ostalih zatajivanih informacija, igrači u intervjuima prisjećaju iskustva koje su proživjeli jednom u životu.

Chicago Tribune je tako u najnovijem broju otkrio zanimljivost o tretmanu Tonija Kukoča kod Michaela Jordana i Scottieja Pippena, budućih suigrača hrvatskoga košarkaškog asa koji su u Barceloni upoznali splitskoga krilnog košarkaša, tada u Benettonu iz Trevisa.

"Najveći je šok Jordan ostavio za svog dugogodišnjega generalnog direktora u Bullsima Jerryja Krausea, koji je 1990. godine draftao Kukoča", uvodi autor teksta čitatelje u izjavu Michaela Jordana, koji je prvi put priznao motivaciju iz ljubomore spram Kukoča:

''Krause je uzeo tog momka i svo nam vrijeme govorio koliko sjajnog igrača dobivamo. Osjećao sam se kao dijete iz mnogobrojne obitelji kojeg je njegov otac napustio poklonivši svu ljubav i pažnju novom djetetu. Zato u Barceloni Pippen i ja nismo igrali protiv Tonija Kukoča. Igrali smo protiv Jerryja Krausea u hrvatskom dresu'', priznao je Jordan dok se Pippen nadovezao:

''Odlučili smo Kukoču zagorčati život, prouzročiti mu najmizerniji dan koji je ikad imao na košarkaškom parketu. Pratili smo ga doslovno do klupe za rezervne igrače.'' (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider