Košarka
SPORTOVI
Košarka
Budući vladar NBA-a

Povijesna sezona "Grčkog Frika": Prvi u povijesti s ovim učinkom!

Nije samo Russell Westbrook imao povijesnu sezonu - Giannis Antetokounmpo je također ostvario statistiku neviđenu u NBA povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ova sezona NBA lige je obilježena mnogim brojkama od kojih zastaje dah. Povijesnu triple-double sezonu je odigrao Russell Westbrook, a uz pomoć ostalih triple-dobule mašina pao je i rekord za ukupan broj triple-doubleova u sezoni.

U sjeni velikog Westbrookovog rekorda povijesnu sezonu odigrao je i Giannis Antetokounmpo. ''Greek Freak'' je igrač kakvog svijet nije vidio; visok 211 centimetara i nevjerojatno svestran, predvodio je svoje Milwaukee Buckse u koševima (22.4), skokovima (8.8), asistencijama (5.4), ukradenim loptama (1.6) i blokadama (1.9.)

U svakoj od navedenih kategorija Antetokounmpo je završio u najboljih 20 u ligi, što nikome u NBA povijesti nije pošlo za rukom. I najsvestraniji košarkaši svih vremena bi ''zapeli'' u barem jednoj kategoriji, ali ne i Antetokounmpo.

Ovaj uspjeh je još impresivniji kada se uzme u obzir da su mu tek 22 godine i da ima još prostora za napredak. Sljedeći mu je cilj razvijanje pouzdanog dalekometnog šuta, a s tim oružjem u repertoaru bi postao jedan od najboljih igrača lige i vjerojatni osvajač MVP nagrade.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider